HomeHL-GreeceΘεοδωρικάκος για Πέραμα: Θα ξαναπήγαινα στους επτά αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ

Θεοδωρικάκος για Πέραμα: Θα ξαναπήγαινα στους επτά αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ

Ο υπουργός τόνισε ότι δεν πρόκειται να αφήσει ανυπεράσπιστους αστυνομικούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το δικό μας όραμα είναι μία αστυνομία σύγχρονη, με σύγχρονο εξοπλισμό και εκπαίδευση, φιλική απέναντι στην κοινωνία, φιλική απέναντι στους πολίτες, φιλική απέναντι στους νέους ανθρώπους, και την ίδια στιγμή αποτελεσματική στην αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκλήματος» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ.

Σχετικά με την επίσκεψή του στους κατηγορούμενους αστυνομικούς για το περιστατικό του Περάματος, ο υπουργός τόνισε ότι δεν πρόκειται ούτε μία στιγμή να αφήσει ανυπεράσπιστους τους Έλληνες αστυνομικούς.

Εξήγησε δε πως «θα ξαναπήγαινα στη ΓΑΔΑ στους κατηγορούμενους αστυνομικούς γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε ένας στην ΕΛΑΣ που να θέλει να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή».

Σχετικά με τις επικρίσεις που δέχτηκε ότι αυτό αποτέλεσε μία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη απάντησε ότι «είναι ντροπή να υποτιμά κάνεις τόσο πολύ την Ελληνική Δικαιοσύνη».

«Όλοι μαζί εργαζόμαστε για την εφαρμογή των νόμων, γιατί η ασφάλεια είναι ύψιστη αξία, προϋπόθεση της ελευθερίας και της ίδιας της Δημοκρατίας. Η ασφάλεια είναι δικαίωμα για κάθε πολίτη, είναι υποχρέωσή της Πολιτείας και αποτελεί τη δική σας, τη δική μας ιερή αποστολή. Είμαι δίπλα στον αστυνομικό για να γίνει πράξη η ασφάλεια των πολιτών» σημείωσε ο υπουργός.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες που αφορούν την ψηφιοποίηση υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. «Θέλω τον αστυνομικό δίπλα στον πολίτη, θέλω τον αστυνομικό στις γειτονιές να συνδράμει στο έργο της ασφαλείας και θέλω να απελευθερωθείτε από γραφειοκρατικά πάρεργα, τα οποία βασανίζουν την Ελληνική Αστυνομία» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και προσέθεσε: «Έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία με την φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και είμαστε ανοιχτοί σε σκέψεις, ιδέες, προτάσεις ακόμα και σε θέματα αντιμετώπισης προβλημάτων κάθε Έλληνα αστυνομικού, διότι επιμένω ότι τα πάντα κρίνονται από την πολύ δύσκολη δουλειά, που κάνετε εσείς. Δύσκολη δουλειά που κρίνεται στο πεδίο και η οποία πιστεύω ότι μπορεί να έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα επ’ ωφελείας των Ελλήνων πολιτών».

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση