HomeΚΟΣΜΟΣΗ Κίνα έστειλε 38 πολεμικά αεροσκάφη κοντά στην Ταϊβάν

Η Κίνα έστειλε 38 πολεμικά αεροσκάφη κοντά στην Ταϊβάν

Τα αεροσκάφη της Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAAF) ήρθαν σε δύο κύματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ένα εκτενές ρεπορτάζ του το παγκόσμιο μέσο ενημέρωσης CNN ανέφερε πως στις αρχές Οκτωβρίου η Κίνα έστειλε 38 πολεμικά αεροσκάφη στους ουρανούς γύρω από την Ταϊβάν, με τον αριθμό των κινεζικών στρατιωτικών μέσων να συνιστά τον μεγαλύτερο που παραβίασαν τη Ζώνη Ταυτοποίησης Αεράμυνας του νησιού μέσα σε μια μέρα από τότε που η Ταϊπέι άρχισε να αναφέρει δημόσια τέτοιες δραστηριότητες πέρυσι.

Τα αεροσκάφη της Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAAF) ήρθαν σε δύο κύματα, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας. Είκοσι πέντε πολεμικά αεροσκάφη της PLA εισήλθαν στη νοτιοδυτική γωνία του ADIZ κατά τη διάρκεια της ημέρας και άλλα 13 αεροσκάφη εισήλθαν στο νοτιοδυτικό ADIZ του νησιού το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου. «Ενώ τα κινεζικά αεροπλάνα την απογευματινή πτήση παρέμειναν στο ακραίο νοτιοδυτικό τμήμα του ADIZ, τα αεροπλάνα που συμμετείχαν στη βραδινή πτήση πέταξαν μέσα από την αμυντική ζώνη και συνδέθηκαν προς τα βορειοανατολικά προτού αλλάξουν πορεία και επιστρέψουν στην ηπειρωτική Κίνα», ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο Άμυνας της χώρας, ξεκαθαρίζοντας πως τα 25 αεροσκάφη της PLA που συμμετείχαν στην εισβολή στο φως της ημέρας περιελάμβαναν 18 μαχητικά J-16, τέσσερα μαχητικά Su-30, δύο βομβαρδιστικά H-6 και ένα αεροσκάφος ανθυποβρυχιακού πολέμου Y-8.

Οι εισβολές δεν παραβίασαν τον κυρίαρχο εναέριο χώρο της Ταϊβάν, ο οποίος εκτείνεται 12 ναυτικά μίλια από τις ακτές της. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ ορίζει «μια καθορισμένη περιοχή εναέριου χώρου πάνω από τη γη ή το νερό εντός της οποίας μια χώρα απαιτεί την άμεση και θετική αναγνώριση, θέση και έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας των αεροσκαφών προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας της χώρας».

Το προηγούμενο ρεκόρ μιας ημέρας για πτήσεις PLA στο ADIZ της Ταϊβάν ήταν τον Ιούνιο, όταν εισήλθαν 28 κινεζικά στρατιωτικά αεροπλάνα.Οι εισβολές την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου έγιναν καθώς το Πεκίνο γιορτάζει τα 72 χρόνια από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας το 1949.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση