HomeHL-GreeceΑδωνις Γεωργιάδης, κάθετος: Δεν θα ξαναγίνει lockdown

Αδωνις Γεωργιάδης, κάθετος: Δεν θα ξαναγίνει lockdown

Ακραία, χαρακτήρισε την πληθωριστική φάση στην οποία βρισκόμαστε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακραία, χαρακτήρισε την πληθωριστική φάση στην οποία βρισκόμαστε, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι παρατηρείται έκρηξη του πληθωρισμού στην ενέργεια παγκοσμίως, με την Ελλάδα να καθίσταται αδύνατο να εξαιρεθεί. Σημείωσε, ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πάνω από το πρόβλημα και αν χρειαστεί να παρέμβει θα το πράξει

Επιπλέον, παρέθεσε δύο θετικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία: Η Ελλάδα είναι η 3η χαμηλότερη σε πληθωρισμό χώρα  στην  ΕΕ , ενώ κατέγραψε την 2η χαμηλότερη αύξηση στην ενέργεια. «Τα μέτρα που λαμβάνουμε μέχρι τώρα κρατάνε την οικονομία στις ράγες» επισήμανε ο Αδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι αν εξαιρεθεί η ενέργεια, σε όλα τα άλλα αγαθά έχουν πέσει οι τιμές.

Σε ότι αφορά στο θέμα του κορωνοϊού, ο Αδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι έχουμε περάσει στην πανδημία των ανεμβολίαστων. Τόνισε, πάντως, ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει περίπτωση γενικού λοκντάουν. «Έχει εκλείψει το εθνικό μας δικαιώμα να κλείνουμε τον κόσμο σπίτι του», πρόσθεσε.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης σχολίασε και την επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν της χαρίστηκε.

«Η Ανγκελα Μέρκελ είπε mea culpa στο μέτρο που μπορούσε , φάνηκε να αναγνωρίζει τα λάθη της», είπε ακόμη ενώ κριτίκαρε τη Γερμανία για τον εξοπλισμό της Τουρκίας χαρακτηρίζοντας την απόφαση «λάθος» και λέγοντας ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να την επανεξετάσει.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση