HomeHL-9Ντόρα Μπακογιάννη: Συγκλόνισε η παρουσία της στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά

Ντόρα Μπακογιάννη: Συγκλόνισε η παρουσία της στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά

Βουβή κραυγή δύναμης για τη μάχη με τον καρκίνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιδιαίτερη συγκίνηση και αυθόρμητο χειροκρότημα προκάλεσε η παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στη Μητρόπολη, όπου προσήλθε για να αποχαιρετήσει την Φώφη Γεννηματά κατά την νεκρώσιμη ακολουθία. Η κυρία Μπακογιάννη βάδισε προς το εσωτερικό του ναού αργά, καθώς δεν έχει ανακάμψει πλήρως από την πρόσφατη επέμβαση στο αριστερό της γόνατο, εξού και είναι υποχρεωμένη να στηρίζεται σε βακτηρία με το δεξί της χέρι. Στη Μητρόπολη τη συνόδευσαν τα παιδιά της, η Αλεξία και ο Κώστας Μπακογιάννης, με τον δήμαρχο Αθηναίων να υποβαστάζει τη μητέρα του διαρκώς από την αριστερή πλευρά.

Πολλοί από τους παρισταμένους επευφήμησαν την κυρία Μπακογιάννη, γνωρίζοντας ότι μόλις πριν από μερικές ημέρες ανακοίνωσε η ίδια ότι πάσχει από πολλαπλό μυέλωμα, τη δεύτερη (μετά από τη λευχαιμία) πιο κοινή μορφή καρκίνου στο αίμα. Γι’ αυτό και, πέρα από την οδύνη για το χαμό μιας συνοδοιπόρου της στην πολιτική όπως η Φώφη Γεννηματά, η εμφάνιση της Ντόρας Μπακογιάννη στην επικήδεια τελετή ήταν κατάφορτη ευρύτερων συμβολισμών. Θα έλεγε κάποιος ότι η κυρία Μπακογιάννη, με την σιωπηλή, εύθραυστη παρουσία της, έβγαλε μια κραυγή, μια βροντερή ιαχή για κάθε γυναίκα, για κάθε άνθρωπο που παλεύει με τον καρκίνο.

dora-khdeia-fofhs-mpastoyni2

Η Ντόρα Μπακογιάννη από τη Δευτέρα έχει ήδη αρχίσει ανοσοθεραπεία, με επισκέψεις σε δημόσιο νοσοκομείο, ενώ παράλληλα θα πρέπει να περιορίζει τις κινήσεις της και να προφυλάσσει τον εαυτό της από κάθε είδους λοιμώξεις. Το πολλαπλό μυέλωμα πλήττει κατ’ εξοχήν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και γι’ αυτό, υπό κανονικές συνθήκες, η κυρία Μπακογιάννη δεν θα έπρεπε να διακινδυνεύσει να βρεθεί ανάμεσα σε τόσο μεγάλο πλήθος ανθρώπων στον ίδιο χώρο, ενώ μάλιστα υφίσταται η απειλή της Covid-19.

Παρόλ’ αυτά, η Ντόρα Μπακογιάννη επέμεινε να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία για τη Φώφη Γεννηματά, να αποτίσει τον ύστατο φόρο τιμής στην τεθνεώσα, να συλλυπηθεί αυτοπροσώπως τα παιδιά και τον σύζυγό της. Προηγουμένως, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η τραγική είδηση για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά, η κυρία Μπακογιάννη είχε γράψει στο Facebook «Είμαι συγκλονισμένη. Η Φώφη ήταν μια μοναδική γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια, δίνοντας δύναμη σε όλους. Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια και τους φίλους της».

Ωστόσο, ο καρκίνος μπορεί να ήταν το πιο σκληρό και επώδυνο από όσα κοινά μοιράστηκαν οι δύο κυρίες, αλλά δεν ήταν το μόνο. Και σε αυτό θα συμφωνούσε, πρώτη από όλους και πέρα από οποιεσδήποτε πολιτικές διαφωνίες είχε με την Ντόρα Μπακογιάννη στην πορεία του χρόνου, η ίδια η Φώφη Γεννηματά.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση