HomePost ItΔράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ΚΕΘΕΑ με το δήμο Γόρτυνας

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ΚΕΘΕΑ με το δήμο Γόρτυνας

Δείτε ποιες είναι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων και επαγγελματιών της Αγίας Βαρβάρας, αλλά και μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, υλοποιήθηκαν, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις εξαρτήσεις (αλκοόλ, ναρκωτικά, διαδίκτυο κλπ.) και για τις υπηρεσίες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γόρτυνας, του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Γόρτυνας και του ΚΕΘΕΑ Ηρακλείου.

Οι δράσεις περιελάμβαναν:

-Βιωματικές ασκήσεις και ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου του ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας, για θέματα που αφορούν στις εξαρτήσεις

– Ενημέρωση και διανομή φυλλαδίων στην κοινότητα Αγίας Βαρβάρας, σχετικά με τις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ (καθώς και της Κινητής Μονάδας «Αριάδνη» του ΚΕΘΕΑ Ηρακλείου) και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Γόρτυνας.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Γόρτυνας εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ  για την «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Γόρτυνας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου που αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα – οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (π.χ. ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας, κοινωνικός αποκλεισμός κ.ά.)

Σημειώνεται ότι η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη»  με έδρα το Ηράκλειο, είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται αντίστοιχες δράσεις και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση