HomeΚΡΗΤΗΚαιρός 28ης Οκτωβρίου: Πώς θα γιορτάσουμε την εθνική επέτειο

Καιρός 28ης Οκτωβρίου: Πώς θα γιορτάσουμε την εθνική επέτειο

Η πρόβλεψη του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βροχερό αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.  Τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα  θέλουν άστατο καιρό και ανήμερα της Εθνικής μας εορτής, ωστόσο σαφή εικόνα θα έχουμε από το απόγευμα της Τρίτης.

Δεν προβλέπονται, ωστόσο, ακραία καιρικά φαινόμενα. Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στην Αθήνα σήμερα είναι οι ισχυροί άνεμοι.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη (26/10) άστατος θα παραμείνει ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου κατά τις πρωινές ώρες της ημέρας στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου αλλά και στα δυτικά και ορεινά τμήματα της Κρήτης δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες μπόρες.

Στην Αττική τις πρωινές ώρες προβλέπονται αυξημένες συννεφιές ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Θεσσαλονίκη θα έχει αρχικά ηλιοφάνεια και μέσα στην ημέρα κάποιες παροδικά αυξημένες συννεφιές. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη 27-10-2021

Στα δυτικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ενώ στην Κρήτη θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 20 με 21 και στα Δωδεκάνησα κατά τόπους τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 

Στα νότια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία στα νοτιοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και βαθμιαία στα νησιά του βορείου Αιγαίου, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση