HomeCity Guide«The Extreme Cretan Music World» στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

«The Extreme Cretan Music World» στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Από την Κυριακή 31 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«The Extreme Cretan Music World» | Contemporary Cretan Music Festival 2021 ξεκινά από την Κυριακή 31 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, μετά την απόλυτη επιτυχία του πρόσφατου Φεστιβάλ Τζαζ και τις sold out πρώτες εκδηλώσεις της τρέχουσας καλλιτεχνικής περιόδου, παρουσιάζει το Etreme Cretan Music World Festival, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην εξέλιξη της παραδοσιακής κρητικής μουσικής, όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από την αλληλεπίδραση των σύγχρονων ερμηνευτών της με διαφορετικά είδη μουσικής δημιουργίας από όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ  περιλαμβάνει έξι συναυλίες, η κάθε μία από τις οποίες δημιουργεί μια ξεχωριστή πρόταση μέσα από ιδιαίτερες συνεργασίες, από ιδιαίτερους ηχοχρωματικούς ή αρμονικούς συνδυασμούς, από διαφορετικές οπτικές, στραμμένες άλλοτε στο παρελθόν και άλλοτε στο μέλλον, πάντα όμως με κοινή ρίζα την αυθεντική παράδοση της κρητικής μουσικής.

Το πρόγραμμα:

Το φεστιβάλ ανοίγει την Κυριακή 31 Οκτωβρίου με ένα αφιέρωμα στον Νίκο Μαμαγκάκη και τη σχέση της μουσικής του Ρεθύμνιου συνθέτη με την κρητική καλλιτεχνική παράδοση τόσο της ποίησης, όσο και της μουσικής. Ερμηνεύουν η Σαβίνα Γιαννάτου, η Ειρήνη Δερέμπεη και ο Πάνος Παπαϊωάννου.

Τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου το σύνολο Σωκράτης Σινόπουλος Quartet με τον ίδιο στη λύρα και το τρίο των Γιάννη Κυριμκυρίδη στο πιάνο, Δημήτρη Τσεκούρα στο μπάσο και Δημήτρη Εμμανουήλ στα τύμπανα, παρουσιάζουν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο Metamodal.

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου το σύνολο Δημήτρης Σγουρός quintet θα παρουσιάσουν μια επιλογή σκοπών και τραγουδιών της Κρήτης από το Αρχείο του Παύλου Βλαστού, καταγεγραμμένων από το 1860 έως και το 1910, σε μουσική διασκευή του Δημήτρη Σγουρού.

Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στη σκηνή έρχεται ο δεξιοτέχνης του κρητικού μαντολίνου Μιχάλης Κονταξάκης με δύο σύνολα, τις Θίνες και το Mandoloop, για μια σειρά από μουσικούς αυτοσχεδιαστικούς διαλόγους και δημιουργικά ηχοπεριβάλλοντα.

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου το ντουέτο Hairetis Harper θα συνδυάσουν τη μουσική παράδοση της Κρήτης μέσα από το κρητικό λαούτο του Γιάγκου Χαιρέτη με τη σύγχρονη μουσική σκηνή του Λονδίνου, μέσα από την ηλεκτρική άρπα της Maria-Christina Harper.

To φεστιβάλ κλείνει το Σάββατο 6 Νοεμβρίου με το Babel Trio και το άκουσμα της μουσικής Cretal, ενός συνδυασμού heavy rock και παραδοσιακής μεσογειακής μουσικής με μοντέρνο λυρισμό.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ έχει η Χρυσάννα Καρέλλη.

Όλες οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα ‘’Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού’’, με ώρα έναρξης 21:00, αίθουσα που λειτουργεί ως αμιγής χώρος μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Για την είσοδο στις παραστάσεις, οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον COVID-19.

Διαβάστε περισσότερα για το «The Extreme Cretan Music World» | Contemporary Cretan Music Festival 2021 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.cccc.gr/gr/events

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 10, 12 και 15 € (γενική είσοδος) και 8 € (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) ξεκίνησε. Το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:

Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00)

Την ticketservices.gr, από εδώ: https://bit.ly/3Bf6uRf

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης

Η πληρωμή απ’ όλα τα σημεία, γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.