HomeHL-TOPΦώφη Γεννηματά: Εθνικό πένθος την ημέρα της κηδείας

Φώφη Γεννηματά: Εθνικό πένθος την ημέρα της κηδείας

Με απόφαση πρωθυπουργού – Την Τετάρτη η κηδεία της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος.

Παράλληλα η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα γίνει με τιμές εν ενεργεία Υπουργού και δημοσία δαπάνη.

«Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου η κηδεία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φωτεινής Γεννήματα θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη.

»Παράλληλα, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία της οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Υπουργό».

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της – Την Τετάρτη η κηδεία

Την Τετάρτη στο Α’ Νεκροταφείο θα γίνει η κηδεία της Φώφης Γεννηματά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 πμ στην Μητρόπολη Αθηνών. Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η Φώφη Γεννηματά έφυγε σήμερα στις 12:04 το μεσημέρι.

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 56 ετών το μεσημέρι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και νοσηλευόταν.

Η Φώφη Γεννηματά εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο στις 12 Οκτωβρίου καθώς παρουσίασε υποτροπή η βασική της νόσος. Η είδηση πως η Φώφη Γεννηματά εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο προκάλεσε κύμα συμπαράστασης από τον πολιτικό κόσμο της χώρας προς το πρόσωπο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία έδωσε ξανά τη μάχη με τον καρκίνο.

Η νέα διάγνωση που έγινε κατα τη νοσηλεία της στον Ευαγγελισμό, δεν αφηνε σχεδόν κανενα περιθωριο στους ιατρούς για θεραπευτική αντιμετώπιση, καθώς ο καρκινος εντοπίστηκε στην κοιλιακή χώρα. Για «βαρια, μη αναστρέψιμη κατασταση» εκαναν λογο οι γιατροί, μόλις ολοκληρώθηκε ο κύκλος ολων των εξετάσεων, με την ιδια να ενημερώνεται για την κρισιμοτητα της καταστασης της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση