HomeHL-9Συγκλονισμένη και η Κρήτη από τον χαμό της Φώφης Γεννηματά

Συγκλονισμένη και η Κρήτη από τον χαμό της Φώφης Γεννηματά

Βροχή… συλλυπητηρίων από φορείς του νησιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκλονισμένη είναι και η Κρήτη από τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά «έφυγε» από τη ζωή σήμερα το μεσημέρι χάνοντας τη μάχη με την επάρατο νόσο.

Η είδηση του θανάτου της «πάγωσε» και την τοπική κοινωνία της Κρήτης με πλήθος φορέων να ανακοινώνει τα θερμά της συλλυπητήρια.

Γιάννης Πλακιωτάκης (υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ)

Λευτέρης Αυγενάκης (υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ)

«Η Φώφη Γεννηματά έδωσε μια γενναία μάχη. Υπήρξε δυναμική, μαχήτρια και πολιτικός με όραμα. Η απώλειά της μας έχει συγκλονίσει. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της».

Νίκος Ανδρουλάκης (ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την ηγεσία του Κόμματος): «Η Φώφη Γεννηματά πέρασε στην ιστορία. Αφήνοντας πίσω της μεγάλη προσφορά και μια σπουδαία παρακαταθήκη για το Κίνημά μας, αλλά και μια δημιουργική, αξιοπρεπή και γεμάτη ήθος πορεία στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας. Η Φώφη Γεννηματά έδωσε πολλές μάχες στη ζωή της κερδίζοντας την εκτίμηση και το σεβασμό φίλων και αντιπάλων που στο πρόσωπό της έβλεπαν μια γενναία πολιτικό, με καθαρές και έντιμες θέσεις που βρέθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ειδικά, για όλους εμάς που συμπορευτήκαμε μαζί της τα πιο δύσκολα χρόνια της Παράταξης, είναι μια ημέρα ανείπωτης θλίψης. Την αποχαιρετούμε με αγάπη. Η σκέψη μου σήμερα είναι στην οικογένειά της. Ελπίζω τα μηνύματα αγάπης και αναγνώρισης όλης της ελληνικής κοινωνίας να απαλύνουν έστω και λίγο τον πόνο τους».

Βασίλης Κεγκέρογλου (γραμματέας ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Ηρακλείου): «Η απώλεια είναι μεγάλη. Είμαστε συγκλονισμένοι.

Η Φώφη Γεννηματά, η Πρόεδρος μας, έφυγε, αλλά η παρακαταθήκη της  είναι παρούσα.

Το δημοκρατικό της ήθος, η αγωνιστικότητα της και το όραμά της για μια ΔΙΚΑΙΗ κοινωνία, αποτελούν την κληρονομιά της για το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, για την Ελλάδα και όλη την Ελληνική κοινωνία και κυρίως για την οικογένειά της.

Καθήκον μας είναι να συνεχίσουμε τον δρόμο της ευπρέπειας, της γενναιότητας και της ανιδιοτελούς προσφοράς που χάραξε. Ιδιαίτερα, να συνεχίσουμε τον αγώνα για να γίνει πραγματικότητα το σχέδιό της  για την αναγέννηση του ΕΣΥ που υποστήριξε με ΠΑΘΟΣ.

Φώφη, ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερες.

Το πρότυπό σου θα είναι διαχρονικά επίκαιρο»

Σωκράτης Βαρδάκης (βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ): «Νιώθω βαθιά συγκλονισμένος από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, η  οποία αγωνίστηκε για τη ζωή της, μέχρι την ύστατη στιγμή, με θάρρος και αξιοπρέπεια. Η Φώφη, η μητέρα, η σύζυγος, η πολιτικός, έδωσε τις μάχες της, δυναμικά, μέσα και έξω από την Βουλή, αφήνοντας τεράστια παρακαταθήκη.

Πάλεψε ως το τέλος για τις αξίες της ζωής της. Αγαπημένη Φώφη, θα είσαι πάντα κοντά μας.Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.»

Χάρης Μαμουλάκης (βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ): «Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά μας συγκλονίζει. Μαχήτρια μέχρι το τέλος έδωσε παράδειγμα με την αξιοπρεπή στάση της. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά της».

Νίκος Ηγουμενίδης (βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ): «Η ανακοίνωση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μάς γεμίζει θλίψη. Την αποχαιρετούμε με ένα αίσθημα βαθύ σεβασμού για την υποδειγματική αξιοπρέπεια που επέδειξε ακόμη και στην δύσκολη τελευταία της μάχη. Μια γυναίκα και μια πολιτικός που πάλεψε με ήθος και ευγένεια σε όλα τα δύσκολα που βρέθηκαν στο διάβα της. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

Σταύρος Αρναουτάκης (περιφερειάρχης Κρήτης): ««H Φώφη Γεννηματά σε όλη της ζωή ήταν αγωνίστρια. Συνεπής στους αγώνες της Δημοκρατικής Παράταξης. Ως Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εργάστηκε με πάθος και δυναμισμό, υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες της Παράταξης. Ο πρόωρος και απροσδόκητος θάνατός της αφήνει μεγάλο κενό σε όλους. Προσωπικά, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στο σύζυγο, τα παιδιά και τους δικούς της ανθρώπους. Η παρακαταθήκη της μεγάλη. Όσο ισχυρή ήταν και η παρουσία της στην πολιτική ζωή της χώρας. Το τελευταίο της ταξίδι μας συγκλονίζει».

Νίκος Καλογερής (αντιπεριφερειάρχης Χανίων): «Με αισθήματα βαθιάς θλίψης αποχαιρετούμε την Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, η οποία έφυγε σήμερα από τη ζωή έπειτα από μακροχρόνια μάχη με την επάρατη νόσο.Η Ελληνίδα Πολιτικός πέρασε από σημαντικές θέσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην αυτοδιοίκηση μέχρι την ανάληψη της θέσης της Προέδρου ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ. Τιμώντας το όνομα του πατέρα της και πατώντας στα χνάρια του, άφησε το δικό της στίγμα στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας μας. Θα την θυμόμαστε πάντα. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Βασίλης Λαμπρινός (δήμαρχος Ηρακλείου): «Η Φώφη Γεννηματά πολιτεύθηκε με ήθος, συνέπεια, και δημοκρατικές αρχές, συμβάλλοντας στην πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας τα δύσκολα αυτά χρόνια για τον τόπο μας. Ο πρόωρος θάνατός της, αποτελεί πλήγμα για την πολιτική ζωή της χώρας. Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά της».

Π. Σημανδηράκης (δήμαρχος Χανίων): «Η αιφνίδια είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, προκαλεί μεγάλο πόνο και οδύνη σε όλους μας. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια νέα γυναίκα, η οποία με τους αγώνες της, τους προσωπικούς και τους πολιτικούς, διέγραψε μια πορεία ζωής, άξια θαυμασμού και σεβασμού.

Πέρα από σπουδαία πολιτικός, υπήρξε γυναίκα, σύζυγος και μητέρα, που σήμερα φεύγοντας, αφήνει πίσω το αποτύπωμα του ήθους και της αγωνιστικότητας που τη χαρακτήριζε. Αφήνει επίσης μια σπουδαία παρακαταθήκη, κληροδότημα στα παιδιά της και σε όλους τους Έλληνες∙ τον επίμονο, δίκαιο και συνεπή αγώνα της για τη δημοκρατική παράταξη.

Και φεύγει σε μια ημέρα απόλυτα σημαδιακή, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, καθώς ήταν η πρώτη μεγάλη μάχη που κλήθηκε να δώσει με τη νόσο.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζω στα παιδιά, την οικογένεια και του οικείους της, τα ειλικρινά και θερμά μου συλλυπητήρια».

Γιάννης Σέγκος (δήμαρχος Χερσονήσου): «Θερμά συλλυπητήρια για τη μεγάλη απώλεια μιας μαχήτριας της ζωής, της Φώφης Γεννηματά, της μητέρας, της συζύγου, της πολιτικού, μιας σπουδαίας γυναίκας που δεν το έβαλε ποτέ κάτω. «Η ζωή είναι πάντα παρούσα. Εάν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή,» έλεγε η ίδια. Με το παράδειγμά της, με το ήθος, την αξιοπρέπεια, το θάρρος της και το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που τη διέκρινε κέρδισε επάξια το σεβασμό και την εκτίμηση όλων και σήμερα περνά στην ιστορία αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά της. Οι στιγμές είναι εξαιρετικά δύσκολες, ιδιαίτερα για την οικογένειά της, αλλά και η δημόσια ζωή της χώρας είναι φτωχότερη. Καλό ταξίδι».

Μενέλαος Μποκέας (δήμαρχος Μαλεβιζίου): «Αγαπημένη μου Πρόεδρε, μας αφήνεις πολύ νωρίς. Δεν υπάρχουν λόγια. Υπάρχει μόνο ένα μεγάλο «γιατί» και ένα τεράστιο «ευχαριστώ», για όλα! Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας Φωφη.»

Μανώλης Φραγκάκης (δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος): «Η Φώφη Γεννηματά ήταν μία γυναίκα που τίμησε το κοινοβούλιο και την πολιτική. Ο πρόωρος θάνατος της αποτελεί πλήγμα για την πολιτική ζωή του τόπου και προκαλεί βαθιά θλίψη. Η Φώφη Γεννηματά πάλεψε γενναία με τον καρκίνο και έδωσε τον αγώνα της με αξιοπρέπεια και θάρρος, μέχρι τέλους. Η είδηση του θανάτου της με έχει συγκλονίσει. Θερμά συλλυπητήρια στους συνοδοιπόρους της, στην ζωή και την πολιτική».

Αντώνης Ζερβός (δήμαρχος Αγίου Νικολάου): «Έκλεισε ο κύκλος της ζωής μιας ξεχωριστής προσωπικότητας της Ελληνικής Πολιτικής Σκηνής, της Φώφης Γεννηματά. Ήρεμη δύναμη. Αγωνίστρια στη Ζωή και την Πολιτική που δεν της χαρίστηκαν. Με ήθος, ηρεμία, επιμονή, υπομονή κατάφερε να συνεχίσει στην ρότα του πατέρα της με βασικό στοιχείο την πολιτική ηθική, πράγμα δυσεύρετο στο σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι. Προσωπικότητες όπως η Φώφη Γεννηματά αποτελούν τους φάρους στο άγριο πέλαγος της πολιτικής αντιπαράθεσης. Σ´ ευχαριστούμε γι αυτό που ήσουν και για όσα μας έδωσες. Καλό Ταξίδι».

Γιάννης Μαλανδράκης (δήμαρχος Πλατανιά): «Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε, διαχρονικά, μαχήτρια. Στην πολιτική ζωή , στον κοινωνικό στίβο , στην προσωπική της περιπέτεια υγείας. Δυναμική, διεκδικητική, με σημαντική προσφορά τόσο στην Αυτοδιοίκηση όσο και στον Κοινοβουλευτισμό, σε δύσκολες μάλιστα πολιτικά στιγμές για την παράταξή της, της οποίας ηγείτο τα τελευταία χρόνια. Η πορεία της χαρακτηρίστηκε από αξιοπρέπεια, εντιμότητα και αγωνιστικότητα, έχοντας ως ισχυρή παρακαταθήκη το ήθος και τον πολιτικό πολιτισμό του αείμνηστου πατέρα της Γιώργου Γεννηματά, κερδίζοντας την αποδοχή φίλων αλλά και πολιτικών αντιπάλων. Η στάση ζωής της και η διαδρομή της ως πολιτικός και ως γυναίκα αποτελούν πρότυπο ήθους,  μαχητικότητας, θάρρους και γενναιότητας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

Λίλιαν Στεφανάκη (δήμαρχος Γαύδου): «Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε μια δυναμική γυναίκα, μια έντιμη πολιτικός, μια μαχήτρια της ζωής και της πολιτικής που έδωσε τους δικούς της ξεχωριστούς αγώνες. Θα λείψει το χαμόγελό της, το ήθος και η αξιοπρέπειά της, σημαντικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της που την ξεχώριζαν στο πολιτικό γίγνεσθαι της σύγχρονης κοινοβουλευτικής ιστορίας της Ελλάδας. Τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Γιάννης Κουράκης (πρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης): «Έφυγε μια Αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Η Φώφη Γεννηματά, της οποίας η αιφνίδια απώλεια μας συγκλονίζει, πορεύτηκε πάντα με ανθρωπιά, με ήθος και με γενναιότητα. Έδινε πάντα δύσκολες μάχες με θάρρος και αξιοπρέπεια και μας ενέπνεε με την δύναμή και την αποφασιστικότητα της. Στην πολιτική η ενασχόληση της ήταν συνώνυμο της μαχητικότητας, της εντιμότητας και της υπερηφάνειας. Η συμβολή της στην ενότητα του Κινήματος  και του  προοδευτικού χώρου υπήρξε καθοριστική. Το κενό που αφήνει πίσω της είναι πράγματι οδυνηρό. Η Φώφη Γεννηματά θα μείνει στις καρδιές των προοδευτικών ανθρώπων και θα φωτίζει πάντα το δρόμο και τη σκέψη μας. Θερμά συλλυπητήρια στον σύζυγό της, τα παιδιά της και τους οικείους».

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ: Η  Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, εκ μέρους των στελεχών, μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής Ηρακλείου, εκφράζει την οδύνη της για τον πρόωρο και άδικο χαμό της Προέδρου Φώφης Γεννηματά.  Αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη μια πολιτικό με ακεραιότητα και ανθρωπιά, μια προσωπικότητα με αγωνιστικό ήθος, μια γυναίκα με γενναιότητα, αλλά και αφοσίωση στην οικογένεια της.  Αποχαιρετούμε την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, που εγγυήθηκε την ενότητα της παράταξης στα δύσκολα, που έβαλε τις βάσεις για το νέο ξεκίνημα της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, που πίστεψε στη νέα γενικά, που ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή για τις κοινές μας αξίες και τα ιδανικά μας. Το λαμπερό της χαμόγελο θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας. Θα την τιμούμε και θα την θυμόμαστε για τα υψηλά ιδανικά που υπηρέτησε με σεμνότητα, ανιδιοτέλεια και απαράμιλλο ήθος, για τους αγώνες της για την Δημοκρατική Παράταξη, για την ανθρωπιά της και για την παρακαταθήκη που μας αφήνει. Ο πολιτικός κόσμος της χώρας είναι πολύ φτωχότερος, το Κίνημα μας λιγότερο δυνατό. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους οικείους της.  Καλό ταξίδι Πρόεδρε μας, καλό σου ταξίδι Φώφη μας! Σε ευχαριστούμε.

Ευτύχης Δαμιανάκης (Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων και π. βουλευτής): «Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Ήταν άδικος ο θάνατός της. Σπουδαία γυναίκα, στοργική μητέρα, αφοσιωμένη σύζυγος και άξια πολιτικός. Με την Φώφη Γεννηματά εκλεγήκαμε μαζί ,για πρώτη φορά βουλευτές, το 2000. Την γνώρισα από πολύ κοντά. Ήταν μια πολιτικός που υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος  τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Αξιοπρεπής, έντιμη και γενναία στη ζωή και στην πολιτική της διαδρομή. Δεν είναι τυχαία η πρωτοφανής και αμέριστη στήριξη της από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, τόσο κατά την φάση της επιδείνωσης της υγείας της, όσο και τώρα στο άγγελμα του θανάτου της. Η καλοσύνη της και το πλατύ της χαμόγελο, θα την θυμίζουν πάντα. Ήταν τιμή μου που ήσουν φίλη μου. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον σύζυγό της και φίλο μου Ανδρέα όπως και στ’ αγαπημένα της παιδιά την Αιμιλία τον Γιώργο και την Κατερίνα. Θα μας λείψεις…»

Δίκτυο Νέας Γενιάς Κινήματος Αλλαγής Κρήτης: «Εκφράζουμε την βαθιά οδύνη μας για το χαμό της Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά. Ήταν ένας άνθρωπος που έδωσε δυναμικά την σκυτάλη στην νέα γενιά του Κινήματος, αναγνωρίζοντας ότι το μέλλον του τόπου μας της ανήκει. Κέρδισε αμέτρητες πολιτικές μάχες και κατάφερε να διατηρήσει αλλά και να συσπειρώσει το Κίνημα Αλλαγής κατά τηνμεγαλύτερη καμπή της ιστορίας του, το 2015. Οι σκέψεις μας αυτές τις δύσκολες ώρες, είναι με την οικογένειά της».

Διαφήμιση
Διαφήμιση