HomeΚΡΗΤΗΕυρωπαϊκή διάκριση για τον Δήμο Ηρακλείου για την υπηρεσία δωρεάν μετακίνησης με τα mini bus

Ευρωπαϊκή διάκριση για τον Δήμο Ηρακλείου για την υπηρεσία δωρεάν μετακίνησης με τα mini bus

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία ακόμα διεθνή διάκριση απέσπασε ο Δήμος Ηρακλείου για τη βιώσιμη κινητικότητα και ειδικότερα για την υπηρεσία των mini bus σε συνδυασμό με την παροχή χώρων στάθμευσης περιμετρικά της πόλης.

Ειδικότερα, στο Aachen της Γερμανίας έλαβε χώρα το ετήσιο συνέδριο CIVITAS Forum 2021 με θέμα τις Κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις.

Στο συνέδριο αναλύθηκαν όλα τα κύρια θέματα για τη βιώσιμη κινητικότητα στην Ευρώπη και βραβεύτηκαν οι πόλεις που κάνουν σημαντικά βήματα για τη βελτίωση των μετακινήσεων των πολιτών με τρόπους φιλικούς προς το περιβάλλον.

6666666666666666666666666

Το Ηράκλειο επελέγη ως φιναλίστ για το βραβείο  «CIVITAS Climate – Neutral Award 2021», μία αναγνώριση που αφορά σε πόλεις οι οποίες υλοποιούν έργα για την ενίσχυση της κλιματικής ουδετερότητας στον τομέα των μεταφορών. Στην ίδια κατηγορία την πρώτη θέση πήρε ο Δήμος της Πάρμα και την τρίτη ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Τη διάκριση παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου. 

Για το Ηράκλειο – σύμφωνα με την Επιτροπή Αξιολόγησης του CIVITAS FORUM –  αναγνωρίστηκε η δράση που αφορά στη δρομολόγηση των μικρών λεωφορείων σε συνδυασμό  με την παροχή χώρων στάθμευσης περιμετρικά της πόλης ως καλή πρακτική που προάγει την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και ενισχύει τις δράσεις κλιματικής ουδετερότητας στα αστικά κέντρα.

Στην τελετή βράβευσης παρευρέθηκε και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Στέλιος Μικράκης, πολιτικός μηχανικός, ο οποίος σε συνεργασία με το Τμήμα Κυκλοφορίας της Δ/νσης Τεχνικών Έργων συντονίζει το σχετικό έργο.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση