HomeHL-9Σεισμόπληκτοι μαθητές έκαναν αίτηση… μεταγραφής για το Ηράκλειο

Σεισμόπληκτοι μαθητές έκαναν αίτηση… μεταγραφής για το Ηράκλειο

Ποιο το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ζωή των κατοίκων των σεισμόπληκτων περιοχών άλλαξε από τη μία στιγμή στην άλλη εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου.

Χιλιάδες οικογένειες έμειναν άστεγες ενώ οι επαγγελματικές δραστηριότητες σε περιοχές του δήμου Μινώα Πεδιάδος και του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων «πάγωσαν».

Ο χρόνος σταμάτησε ενώ οι οικογένειες προσπαθούν να δουν πως θα συνεχίζουν τις ζωές τους χωρίς τον φόβο των σεισμών καθώς η σεισμική δραστηριότητα παραμένει έντονη στην περιοχή.

Για τον λόγο αυτό αρκετοί ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να αλλάξουν τόπο κατοικίας και να στραφούν είτε στο Ηράκλειο, είτε σε άλλες κοντινές περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό αρκετοί μαθητές προχώρησαν σε αίτηση μεταγραφής από σχολεία του Αρκαλοχωρίου και άλλων περιοχών προς το Ηράκλειο.

«Έχουμε κάποιες μεταγραφές μαθητών σε σχολεία του Ηρακλείου ή άλλων περιοχών. Δεν μιλάμε για μαζικές μεταγραφές αλλά έχουμε περιπτώσεις», ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο διευθυντής της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης, Μανώλης Καρτσωνάκης και συνέχισε: «Οι μεταγραφές έχουν να κάνουν κυρίως με την αλλαγή στέγης των σεισμόπληκτων αλλά και την οικονομική δραστηριότητα της οικογένειας. Όταν η οικογένεια δεν  μπορεί να εργαστεί πλέον στο Αρκαλοχώρι ή να ζήσει φοβούμενη τους σεισμούς τότε προχωρά σε μετακόμιση σε άλλη περιοχή που έχει ως αποτέλεσμα και την μεταγραφή των μαθητών από τα σχολεία».

Λυόμενες αίθουσες και… τηλεκπαίδευση

Αυτή τη στιγμή όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης στις σεισμόπληκτες περιοχές πραγματοποιούν μαθήματα είτε διά ζώσης στις λυόμενες αίθουσες, είτε με την μορφή τηλεκπαίδευσης.

«Αυτή τη στιγμή λειτουργεί σε λυόμενες τα δημοτικά σχολεία του Αρκαλοχωρίου και του Θραψανού ενώ τα υπόλοιπα σχολεία πραγματοποιούν τηλεκπαίδευση», επεσήμανε ο κ. Καρτσωνάκης προσθέτοντας πως «μέσα στη βδομάδα θα λειτουργήσουν τα λύκεια και μέχρι την Παρασκευή ευελπιστούμε και τα γυμνάσια. Τοποθετούνται οι λυόμενες αίθουσες».

Κραυγή… αγωνίας από τους μαθητές της γ’ τάξης Γυμνασίου του Αρκαλοχωρίου

Σε… απόγνωση βρίσκονται οι μαθητές της τρίτης τάξης του γυμνασίου Αρκαλοχωρίου εξαιτίας όλων όσων βιώνουν τον τελευταίο καιρό εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου.

Οι μαθητές έστειλαν ανοιχτή επιστολή περιγράφοντας όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με την τηλεκπαίδευση δύο χρόνια με τον κορωνοϊό καθώς και το γεγονός ότι εξαιτίας σεισμού δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει τη διά ζώσης διδασκαλίας.

Παράλληλα, τονίζουν πως εξαιτίας αυτών των καταστάσεων δεν ξέρουν τι θα πεί γυμνάσιο και δεν θα είναι έτοιμοι για την εισαγωγή τους στο λύκειο.

Μάλιστα, ζητούν να βρεθεί άμεσα τρόπος ώστε να ξεκινήσουν τα διά ζώσης μαθήματα ώστε να μπορούν να έχουν μία αξιοπρεπή σχολική χρονιά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση