HomeHL-9Πετρέλαιο θέρμανσης: Κινείται η «αγορά» του – Τι φοβούνται οι καταναλωτές

Πετρέλαιο θέρμανσης: Κινείται η «αγορά» του – Τι φοβούνται οι καταναλωτές

Κάθε μέρα παίρνει επιπλέον αύξηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δέκα ημέρες τώρα έχει ανοίξει η… αγορά του πετρελαίου θέρμανσης και παρά την υψηλή τιμή του ο κόσμος προχωρά στην προμήθειά του.

Μάλιστα, όπως τονίζει μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του νομού Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης η κίνηση αυτή οφείλεται κυρίως στον φόβο των καταναλωτών για νέες αυξήσεις.

«Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι σε ακριβά επίπεδα φέτος. Η μέση του τιμή είναι περίπου 1,23 ευρώ το λίτρο στο Ηράκλειο. Παρ’ όλα αυτά όμως, ο κόσμος έχει αρχίσει και αγοράζει πετρέλαιο για το λόγο ότι φοβάται ότι μπορεί να έρθουν και περισσότερες αυξήσεις εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι γεμίζουν τις δεξαμενές τους διότι δεν ξέρουν πότε θα μπορούν να ξαναβάλουν», ανέφερε σχετικά ο κ. Σαμόλης.

Έρχονται νέες αυξήσεις

Δυστυχώς, οι φόβοι των καταναλωτών για περαιτέρω αύξηση θα γίνουν πραγματικότητα καθώς καθημερινά υπάρξουν αυξήσεις.

«Δεν μπορούμε να πούμε στον καταναλωτή ότι ο φόβος του δεν έχει βάσεις αλλά το θέμα είναι ότι έχουμε καθημερινά αυξήσεις στην τιμή του αργού πετρελαίου ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως θα φτάσει στα 90 δολάρια το βαρέλι. Για να καταλάβετε αυτή τη στιγμή η τιμή του αργού πετρελαίου είναι στα 84 δολάρια το βαρέλι και ολοένα και αυξάνεται. Προχθές είχαμε αύξηση της τάξεως του 2%», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμόλης.

Αύξηση και στα καύσιμα

Παράλληλα, και η εικόνα στα καύσιμα παρουσιάζει αύξηση ενώ ακόμα δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για το πότε θα σταματήσει η άνοδος.

«Καθημερινά παρατηρείται αύξηση και στα καύσιμα και δυστυχώς δεν ξέρουμε πότε και σε ποια τιμή θα πιάσουμε ταβάνι. Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά η πρότασή μας για κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Έγινε ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί διά στόματος υπουργού», επεσήμανε σχετικά ο κ. Σαμόλης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση