HomeΚΡΗΤΗΚύκλωμα όπλων: Απολογούνται σήμερα τρεις – Ένας έχει προφυλακιστεί

Κύκλωμα όπλων: Απολογούνται σήμερα τρεις – Ένας έχει προφυλακιστεί

17 συνολικά άτομα εμπλέκονται στη δικογραφία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρεις από τους επτά συνολικά συλληφθέντες για την μεγάλη υπόθεση με το κύκλωμα διακίνησης όπλων στα Χανιά αναμένεται σήμερα να περάσουν το κατώφλι του… ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Χθες, κατά τη διάρκεια των απολογιών, ένας άνδρας προφυλακίστηκε ενώ η γυναίκα που είχε συλληφθεί αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Παράλληλα, δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους την απαγόρευση εξόδου από την χώρα ενώ στον έναν υπήρξε και χρηματική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ.

Επίσης, ένας κατηγορούμενος ζήτησε εκ νέου προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας τους έχει ήδη ασκήσει διώξεις για σύσταση συμμορίας, παράνομη οπλοκατοχή και διακίνηση όπλων.

opla-xania-2

Τα… ευρήματα

Αξίζει να σημειωθεί πως  η δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας και ο ανακριτής είναι ογκωδέστατη ενώ φαίνεται να εμπλέκονται στο κύκλωμα τουλάχιστον 17 μέλη με την αστυνομία να έχει συλλάβει επτά.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το cretapost, οι αστυνομικοί βρήκαν κρυμμένα τα όπλα που είχαν για παράνομη πώληση οι συλληφθεντες μέχρι και σε… χωράφια!

Σύμφωνα με πληροφορίες, «εγκέφαλος» της οργάνωσης φέρεται να είναι ένας 57χρονος επιχειρηματίας.

Αρκετά από τα όπλα βρέθηκαν στα εργαστήρια ενώ κάποια ήταν κρυμμένα σε χωράφια και άλλους βοηθητικούς χώρους.

opla6

Πλήρως εξοπλισμένα τα εργαστήρια

Τα εργαστήρια ήταν πλήρως εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα που χρειάζονται για την συντήρηση, την επισκευή αλλά και τις απαραίτητες… μετατροπές των όπλων.

opla

Πως είχε στηθεί η… «επιχείρηση»

Ο 57χρονος είχε στήσει ένα κύκλωμα με αρκετά μέλη που ο κάθε ένας είχε τον ρόλο του. Ψηλά στην «ιεραρχία» φαίνεται πως ήταν ένας συνομήλικος του επιχειρηματία που είχε ρόλο υπεύθυνου ως προς την ανεύρεση πελατών.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες φαίνεται πως είχαν ρόλους είτε μεσάζοντα, είτε μεταφοράς του οπλισμού στους ενδιαφερόμενους πελάτες. Πρόκειται για τέσσερις ακόμα άνδρες ηλικίας 64, 44, 38 και 28 χρόνων καθώς και μία γυναίκα η οποία αν και συνελήφθη δεν φαίνεται να έχει κάποιο ενεργό ρόλο.

opla-xania-1

Οι έρευνες

Οι έρευνες ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας και οι περιοχές που έκαναν «φύλλο και φτερό» οι αστυνομικοί ήταν συγκεκριμένα σπίτια και επιχειρήσεις ατόμων σε Κίσαμο, Παλαιόχωρα, Κουρνά αλλά και στο κέντρο των Χανίων.

Μάλιστα, οι αρχές πραγματοποιώντας «έφοδο» στα τρία πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια όπλων βρήκαν και κατάσχεσαν: 31 πολεμικά όπλα, 34 πιστόλια και περίστροφα, 13.000 φυσίγγια, 14 κάννες κυνηγετικών όπλων, 45 κορμοί κυνηγετικών όπλων, 4 σιγαστήρες και 70 γεμιστήρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην επιχείρηση συμμετείχαν: το τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, το ΤΑΕ Χανίων και η ΟΠΚΕ Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνης.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση