HomePost ItΣ.Βαρδάκης: «Προβλήματα χωρίς τέλος για τον κόσμο της εργασίας- Χωρίς παροχές λόγω αδυναμίας εμφάνισης των ενσήμων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ»

Σ.Βαρδάκης: «Προβλήματα χωρίς τέλος για τον κόσμο της εργασίας- Χωρίς παροχές λόγω αδυναμίας εμφάνισης των ενσήμων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την αδυναμία των εργαζομένων να λάβουν παροχές από τον e-ΕΦΚΑ, λόγω μη εμφάνισης των ενσήμων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, προχώρησαν 37 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Συγκεκριμένα, η αδυναμία εμφάνισης στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, των ενσήμων των εργαζομένων, που ήταν σε αναστολή το 2020, παρόλο που έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος, έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν αυτοί να τύχουν, ούτε επιδομάτων ασθενείας, ούτε και κάποιας άλλης παροχής από τον e- Ε.Φ.Κ.Α., ενώ υπάρχουν ακόμα και προβλήματα σε συνταξιοδοτήσεις. Τα ίδια προβλήματα αφορούν και στην αδυναμία εμφάνισης των ενσήμων για τους εργαζόμενους, που ήταν σε αναστολή το έτος 2021.
“Πρέπει επιτέλους η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, να ενσκήψει στις δυσκολίες, που υφίσταται ο κόσμος της εργασίας και να μεριμνήσουν, ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που τους ταλανίζει”, δήλωσε ο κ. Βαρδάκης, με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, είναι οι περιπτώσεις των εκ περιτροπής εργαζομένων, οι οποίοι, δεδομένης και της φύσης της σύμβασής τους, δεν λαμβάνουν τον ίδιο αριθμό των ενσήμων, με τους εργαζόμενους πλήρους εργασίας, ήτοι 25 ένσημα το μήνα, οπότε η εμφάνιση των ενσήμων, μόνο για το πρώτο πεντάμηνο του έτους 2020, δεν συνεπάγεται την πλήρωση της προυπόθεσης των 120 ημερών ασφάλισης για χορήγηση του επιδόματος ασθενείας .
ση με τα ένσημα των μονομερών αναστολών σύμβασης των ετών 2020 και 2021, προκειμένου να πάψει να υφίσταται το πρόβλημα λήψης παροχών από τον ΕΦΚΑ, για τους εργαζόμενους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση