HomeΕΛΛΑΔΑH SKY express αγκαλιάζει το «Τετράδιο Γενεθλίων μιας Όμορφης και Παράξενης Πατρίδας» της Φωτεινής Δάρρα

H SKY express αγκαλιάζει το «Τετράδιο Γενεθλίων μιας Όμορφης και Παράξενης Πατρίδας» της Φωτεινής Δάρρα

Η παραγωγή της διεθνούς αναγνωρισμένης δημιουργού εμπνέεται από την Ελληνική Επανάσταση και φιλοξενείται από το Πολεμικό Μουσείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η SKY express είναι συνοδοιπόρος στο μουσικό ταξίδι της Φωτεινής Δάρρα με αφορμή την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Το «Τετράδιο Γενεθλίων μιας Όμορφης και Παράξενης Πατρίδας» αποτελεί ένα μουσικό αφήγημα το οποίο έγραψε, αφηγήθηκε και ερμήνευσε η φημισμένη Ελληνίδα καλλιτέχνιδα για εξελιχθεί στην πορεία σε φιλμ σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο.

Μέσα από τραγούδια ορόσημα μεγάλων συνθετών όπως Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Μίκης Θεοδωράκης, τη μελοποιημένη ποίηση του Νίκου Γκάτσου και του Οδυσσέα Ελύτη αλλά και τους στίχους των Pink Floyd, η Φωτεινή Δάρρα μεταφέρει τον θεατή σε μια μαγική διαδρομή. Αυτή γίνεται σε ερμηνεία της ίδιας και με συνοδεία είτε μόνο πιάνου με τον Γιώργο Παπαχριστούδη, είτε πιάνου και παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου.

Αυτή τη διαδρομή στηρίζει η SKY express, η ελληνική εταιρεία που αλλάζει το τοπίο στις αερομεταφορές της χώρας συμβάλλοντας στην παραγωγή ενός καλλιτεχνικού αποτελέσματος που με κέντρο την ελληνική ιστορία θα ταξιδέψει παντού.

Όπως αναφέρει η Δέσποινα Κατσίκα Marketing & Communications Manager της

SKY express: “Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε αυτό το όμορφο ταξίδι της Φωτεινής Δάρρα σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο.

Μια καλλιτεχνική πρωτοβουλία που έχει στόχο το πάντρεμα του τώρα με το χθες και ταυτόχρονα τιμά και προβάλει την ιστορία μας διεθνώς δεν θα μπορούσε παρά να μας βρει συνοδοιπόρους.”

Σχετικά με τo έργο

Πρόκειται για μια ιστορία που ξεκινάει σήμερα. Μια γυναίκα κλεισμένη μέσα στο σπίτι της λόγω της πανδημίας, με αφορμή την επέτειο του ’21, θυμάται, συγκινείται και συγκινεί με την αφήγησή της, καθώς συνδέει κομμάτια της ελληνικής ιστορίας με την προσωπική της ιστορία.

Στο μυαλό της ένας άνδρας που βιώνει ακριβώς τα ίδια συναισθήματα, ζουν παράλληλα την κοινή τους ιστορία. Οι δυο τους συνθέτουν ένα ανδρόγυνο που συμβολίζει ότι είμαστε ίσοι όλοι απέναντι σε κινδύνους που δεν κάνουν διαχωρισμούς, όπως η πανδημία.

Αφηγείται και τραγουδά με τη συνοδεία ενός πιάνου, τραγούδια ορόσημα της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του Μ. Θεοδωράκη, Γ. Μαρκόπουλου, Μ. Χατζιδάκι, Χ. Λεοντή, δημοτικά τραγούδια, σύγχρονα τραγούδια του σήμερα όπως το Hey you των Pink Floyd.

Ένα μουσικό ταξίδι με προορισμό την λύτρωση. Μια ιστορία που δίνει κουράγιο σε όλους μας να αναμετρηθούμε με τον αόρατο εχθρό αντλώντας δύναμη από τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση των αγωνιστών της ελληνικής επανάστασης αλλά και την ηρωική στάση του Έλληνα απέναντι σε όλες τις δύσκολες περιόδους της ιστορίας.

Ο εορτασμός των 200 χρονών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης αποτελεί μια πρόκληση για την ελληνική κοινωνία κυρίως, αλλά και για την Ευρώπη γενικότερα, να συλλογιστεί τις βαθύτερες ουσιαστικές και οικουμενικές έννοιες που αποτυπώνουν τα χνάρια της ελληνικής επανάστασης.

Τα γυρίσματα έγιναν στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας και προβάλλουν τον πλούτο των εκθεμάτων.

Σχετικά με την SKY express

Η SKY express αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική εταιρεία που άλλαξε το τοπίο των αερομεταφορών στη χώρα. Διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο στο εσωτερικό και ενισχύει συστηματικά το πτητικό της έργο στο εξωτερικό καλύπτοντας συνολικά 44 προορισμούς σε 9 χώρες.

Έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες interline με παγκόσμιας εμβέλειας αεροπορικές εταιρείες όπως οι KLM, Air France, Qatar Airways, American Airlines, Middle East Airlines, και Cyprus Airways.

Τον τελευταίο χρόνο απέκτησε 6 νέα Airbus320neo και 6 νέα ATR 72-600, προχωρώντας σε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις παγκοσμίως στο χώρο των αερομεταφορών σε μια δύσκολη περίοδο.

Με τα νέα αεροσκάφη της, η SKY express στο τέλος του έτους θα διαθέτει όχι μόνο τον πλέον “πράσινο” (green fleet) και νεότερο στόλο στη χώρα, αλλά και έναν από τους πιο περιβαλλοντικά φιλικούς σε όλη την Ευρώπη.

Πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις και τις υπηρεσίες της SKY express:

W: www.skyexpress.gr – E: [email protected]

FB: https://www.facebook.com/SKYexpressAirlinesGreece

IG: https://www.instagram.com/skyexpressgreece/

LI: https://www.linkedin.com/company/sky-express-airlines/

Διαφήμιση
Διαφήμιση