HomeΕΛΛΑΔΑΜε το Νίκο Ανδρουλάκη ο Παπανδρείκος π. Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Φραγγίσκος Παρασύρης

Με το Νίκο Ανδρουλάκη ο Παπανδρείκος π. Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Φραγγίσκος Παρασύρης

O Φραγγίσκος Παρασύρης ήταν πρώτος στην Ελλάδα σε ψήφους Yποψήφιος Βουλευτής στο ΚΙΔΗΣΟ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ο Παπανδρεικός π.Βουλευτής,αναφέρει:

“Εδώ και χρόνια απέχω συνειδητά από τις εξελίξεις του Κινήματος Αλλαγής.

Πολλοί σαν κι εμένα, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, προβληματίζονται για τη συνολική φυσιογνωμία και κυρίως για την προοπτική του χώρου, παραμένοντας παρατηρητές.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου είναι μια τελευταία ευκαιρία.

Τελευταία ευκαιρία για την ανασύνταξη του χώρου και την αυτόνομη πορεία του. Για να έχει αυτή η παράταξη πρωταγωνιστικό ρόλο.

Όλα αυτά συμπυκνώνονται στο πρόσωπο του αυριανού αρχηγού, και καλώς ή κακώς κάθε υποψηφιότητα προσέρχεται με τα πολιτικά συμφραζόμενά της σε αυτόν τον αγώνα.

Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να ξοδευτεί άσκοπα. Αυτή η ευκαιρία πρέπει να παραδοθεί στη νέα γενιά που έδειξε συνέπεια κι υπευθυνότητα και ωρίμασε μέσα σε πολιτικά πρωτόγνωρες συνθήκες.

Για να αναπνεύσει και πάλι ο χώρος η ευκαιρία ανήκει στο Νίκο Ανδρουλάκη.

Είναι γνωστές, -πέρα από την πόλη που μεγαλώσαμε κι οι δύο-, οι διαφωνίες που είχαμε στο παρελθόν, οι οποίες όμως φαντάζουν ανούσιες και μακρινές μπροστά στο σημερινό διακύβευμα.

Ο Νίκος, ένας άνθρωπος της γενιάς μου, με σεβασμό, συνέπεια και δυναμική υπηρετεί το χώρο και τους συλλογικούς στόχους της παράταξης. Δικαιούται να εκφράσει το αύριο.

Είναι ο μόνος μέχρι σήμερα, που προτάσσοντας ένα νέο θεσμικό κόμμα εγγυάται την αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ, την αξιολόγηση των στελεχών του, την απομάκρυνση από παλαιοκομματικές αγκυλώσεις, τον υγιή πολιτικό και ιδεολογικό ανταγωνισμό και τελικά τη φυγή προς τα μπρος.

Και όλα αυτά χωρίς να χριστεί ή να διοριστεί σε κάποια κομματική καρέκλα.

Στον Νίκο μεταβολίζεται όλη η φυσιογνωμία του χώρου μας, για το πως ξεκινάς από μία επαρχιακή πόλη και με αξιοσύνη κατακτάς τους στόχους της γενιάς σου.

Αντανακλάται η πορεία χιλιάδων Ελλήνων που με τις πολιτικές μας και με τον κόπο τους πέτυχαν τους στόχους της ζωής τους.

Σήμερα περίμενα από την άτυπη ιεραρχία του κόμματος να έχει συναίσθηση της αναγκαιότητας για ανανέωση και θεσμικότητα ώστε να οδηγηθούμε σε μία πιο ομαλή μετάβαση.

Αυτό δεν γίνεται και δέχομαι τις διαφωνίες. Ωστόσο, δεν περίμενα να δοκιμάσω την έκπληξη του Προέδρου Γ. Παπανδρέου για την υποψηφιότητά του.

Και τούτο διότι τον ακολούθησα όσο λίγοι σε εποχές που το καράβι έγερνε και αρκετοί τον απαξίωναν.

Συμπορεύτηκα μαζί του ακόμη και το 2015 όπου οι ψηφοφόροι με τίμησαν ως πρώτο σε σταυρούς υποψήφιο του ΚΙΔΗΣΟ στην επικράτεια.

Θα περίμενα λοιπόν, να απέχει από τη διαδικασία και με το κύρος του πρώην πρωθυπουργού να φώτιζε και να συνέβαλε στην ιστορική συνέχεια και προσφορά της παράταξης.

Θα περίμενα κι ένα βήμα παραπάνω.

Να σπάσει τα δεσμά και τους όρους του αγκυλωμένου πολιτικού συστήματος της χώρας και μεγαλόψυχα να δώσει χώρο στη νεότερη γενιά.

Σε κάθε περίπτωση η δικαίωση είναι μια υπόθεση που την επιφυλάσσει η ιστορία, αλλά μόνο στο μέλλον. Όχι στο παρόν μαζί”

Διαφήμιση
Διαφήμιση