HomeHL-9Εκλογές ΚΙΝΑΛ: 6 “μνηστήρες” για την ηγεσία – Απέσυρε την υποψηφιότητα του ο Β. Κεγκέρογλου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: 6 “μνηστήρες” για την ηγεσία – Απέσυρε την υποψηφιότητα του ο Β. Κεγκέρογλου

ΚΙΝΑΛ: Τι σημαίνει η απόσυρση της υποψηφιότητας του Βασίλη Κεγκέρογλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έξι είναι πλέον οι υποψήφιοι για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ μετά την αποχώρηση του Βασίλη Κεγκέρογλου από την κούρσα διαδοχής.

Και οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ κατέθεσαν στην αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) τις υποψηφιότητές τους, καθώς η προθεσμία έληξε στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε, υπό τα φλας των φωτογράφων και τις κάμερες της τηλεόρασης, αυτοπροσώπως και κατέθεσε περισσότερες από 80 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ και σχεδόν 20.000 υπογραφές μελών, που συγκέντρωσε το τελευταίο 24ωρο.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για γιορτή της Δημοκρατίας και είπε ότι στόχος του είναι να γίνει ξανά η παράταξη καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων.

Την ώρα μάλιστα που βρέθηκε έξω από το γραφείο της ΕΔΕΚΑΠ συναντήθηκε και χαιρετήθηκε με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύντομη συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν ευχές για “καλή επιτυχία” και “καλό αγώνα”. Επίσης, τόνισαν ότι η παράταξη θα πρέπει να παραμείνει πάνω από τα πρόσωπα.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε καταθέσει τη δική του υποψηφιότητα με τις υπογραφές 110 μελών της Κεντρικής Επιτροπής και 20 χιλιάδων μελών και φίλων του κόμματος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

“Κατέθεσα σήμερα, μαζί με 20.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του Κινήματός μας.
Πιστεύω βαθιά ότι η ανανέωση είναι όχι μόνο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα αλλά και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας. Σέβομαι όλους τους συνυποψηφίους μου, όμως η εκλογή νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματος. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Το ζητούμενο σήμερα είναι η ενότητα, η διεύρυνση και η πολιτική αυτονομία της παράταξης.
Για να μεγαλώσει, να δυναμώσει και να μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας. Να δώσει φωνή σε όσους δεν ακούγονται και ελπίδα σε όσους δεν ονειρεύονται.
Τώρα είναι η ώρα της δικής μας πολιτικής αντεπίθεσης.
Όχι μόνο με τη δύναμη της ιστορίας και των αναμνήσεων, αλλά κυρίως με την προοπτική για την επόμενη μέρα. Με μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική πρόταση για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Την βιώσιμη ανάπτυξη. Την εργασιακή ανασφάλεια. Την κλιματική αλλαγή. Το δημογραφικό. Την ενίσχυση του κράτους δικαίου και των ατομικών δικαιωμάτων. Στο προσκλητήριο για το αύριο της παράταξης ζητώ τη στήριξή σας. Τώρα είναι η ώρα να σπάσουμε τις επετηρίδες και όσα κρατάνε την παράταξη καθηλωμένη.
Η δύναμη του Κινήματός μας είμαστε τα μέλη, οι φίλοι και τα στελέχη που το κρατήσαμε όρθιο στις πιο δύσκολες στιγμές του. Αν εμείς ενώσουμε δυνάμεις, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αναγέννηση του” έγραψε στο Facebook ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε καταθέσει από την προηγούμενη Παρασκευή την υποψηφιότητά του μαζί με 5.200 υπογραφές και χιλιάδες άλλες δηλώσεις υποστήριξης.

Νωρίτερα ο κ. Λοβέρδος με μια ανάρτησή του άφησε αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου, εκφράζοντας κατηγορηματικά τη διαφωνία του για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δική μου υποψηφιότητα θα καταστρέψει κάθε σενάριο που μπροστά μου λανσάρεται ως δήθεν προοδευτική διακυβέρνηση ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ ίσως και Βαρουφάκη», τονίζει ο κ. Λοβέρδος.

“Η δική μου υποψηφιότητα θα καταστρέψει κάθε σενάριο για μια δήθεν συγκυβέρνηση αναλογικής ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και Βαρουφάκη. Αυτό το σενάριο, που εγώ το βλέπω πλέον μπροστά μου, δεν θα περάσει όσο είμαι εγώ εκεί. Αν είμαι και πρόεδρος, δεν θα γίνει και συζήτηση γι’ αυτό” δήλωσε σε συνέντευξή του στον ALPHA.

Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος τη δική του υποψηφιότητα τη συνόδευσε με 6.245 υπογραφές.

“Φίλες και φίλοι, κατέθεσα απόψε στην επιτροπή εκλογικής διαδικασίας (ΕΔΕΚΑΠ), 6.245 υπογραφές πολιτών από όλη τη χώρα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Πολίτες, που θέλουν να δουν την προοδευτική παράταξη να γίνεται ξανά δύναμη ελπίδας.

Μπροστά μας έχουμε σχεδόν 2 μήνες για να μιλήσουμε με όσες περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες μπορούμε, για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, να ανταλλάξουμε ιδέες, να ακούσουμε και να καταγράψουμε τις προσδοκίες, τις αγωνίες και τις ελπίδες τους. Στον δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή, για μια κοινωνία ανοιχτή, για μια οικονομία παραγωγική, όλες και όλοι έχουν λόγο και ρόλο. Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι” ανέφερε σε δήλωσή του ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος μιλά για επανεκκίνηση της παράταξης, συγκέντρωσε πάνω από 7.000 υπογραφές που στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Σε ανάλογα επίπεδα είναι και οι υπογραφές που συγκέντρωσε ο Χάρης Καστανίδης.

“Διάβασα ότι “ο όρος προοδευτική διακυβέρνηση είναι ύποπτος”. Δεν υπάρχουν ύποπτοι όροι. Αποκτούν διαφορετική σημασία ανάλογα με τους ανθρώπους που εκφωνούν τις λέξεις” έγραψε στο Twitter αναφερόμενος στο σχόλιο του Ανδρέα Λοβέρδου.

Η ΕΔΕΚΑΠ αρχίζει αμέσως τον δειγματοληπτικό έλεγχο και αναμένεται -πιθανότατα την Παρασκευή – να προχωρήσει στην τυπική ανακήρυξη των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

ΚΙΝΑΛ: Τι σημαίνει η απόσυρση της υποψηφιότητας του Βασίλη Κεγκέρογλου

“Η υποψηφιότητά μου, αποτέλεσμα του πολιτικού κενού που δημιουργήθηκε μετά την ασθένεια της Προέδρου μας, στόχευσε να προσθέσει αξία και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, όπως τη διαμόρφωσε η Φώφη Γεννηματά αλλά και να συμβάλει στη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.

Όπως είχα δηλώσει με ειλικρίνεια και παρρησία, έγκαιρα και δημοσίως, η υποψηφιότητα του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα, όχι μόνο στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και σε όλο το πολιτικό σκηνικό της χώρας”, ανέφερε ο Βασίλης Κεγκέρογλου σε ανακοίνωσή του, με την οποία γνωστοποίησε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του.

“Αξιολογώντας, λοιπόν, τα νέα δεδομένα και μετά από διαβούλευση με τους συνεργάτες μου, η απόφαση μου είναι να συνεχίσω από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. την πολύ σημαντική και απαιτητική δουλειά του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, ιδιαίτερα αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο και να μην συμμετέχω ως υποψήφιος στις διαδικασίες ανάδειξης Προέδρου, συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις στην ενότητα του Κινήματος Αλλαγής και στην επανασύνδεσή του με την κοινωνία.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους χιλιάδες πολίτες, συντρόφους και συντρόφισσες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να τιμώ την εμπιστοσύνη τους με κάθε πολιτική μου ενέργεια και πράξη.

Είναι αυτονόητο ότι οι υπογραφές ανήκουν στους ίδιους, δεν εκχωρούνται και δεν μεταβιβάζονται. Η επιλογή του νέου Προέδρου είναι απόφαση του καθένα και της καθεμιάς που θα συμμετέχει στις εκλογές.

Βασικό κριτήριο είναι η δυνατότητα κάθε υποψηφίου να αντιπολιτευθεί υπεύθυνα και δυναμικά την Κυβέρνηση της Ν.Δ και να αντιπαραθέσει την αυτόνομη πολιτική μας ταυτότητα και ολοκληρωμένη πρόταση στην αδύναμη, ανεπαρκή και αναξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Να κάνει τη Δημοκρατική Παράταξη και πάλι Πρωταγωνιστή.

-Καλώ όλους και όλες που αναζητούν ένα αύριο με βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη να συμμετέχουν στις εκλογές.

-Κάθε ψήφος μάς δίνει δύναμη”! συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Κεγκέρογλου είχε ήδη καταθέσει από την Τετάρτη 6.837 υπογραφές, επισημοποιώντας την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Όμως, μετά τις ανακοινώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, επαναξιολόγησε τη στάση του.

Μιλώντας λίγο νωρίτερα στην ΕΡΤ, είπε ότι η υποψηφιότητα Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα, ωστόσο σημείωσε ότι οι υπογραφές ούτε εκχωρούνται ούτε μεταβιβάζονται.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση