HomeHL-9Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της αυτοθυσίας του παππού στις Γούβες

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της αυτοθυσίας του παππού στις Γούβες

Έχασε την ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει τα εγγόνια του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της αυτοθυσίας του 61χρονου παππού που έχασε την ζωή του στη θάλασσα των Γουβών στην προσπάθειά του να σώσει τα δύο εγγόνια του.

Το θέμα ανέδειξε και το cretapost με πληροφορίες και φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας, οι οποίες δημοσιεύθηκαν και στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα, τα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά δίκτυα, μεταξύ των οποίων το bbc, το cnn, η dailymail και άλλα έδωσαν μεγάλη έκταση στο θέμα εξαιτίας του ότι ο 61χρονος έκανε τις διακοπές του εδώ με τα εγγόνια του και τη μητέρα τους προερχόμενος από την Σκωτία.

BBC: Άνδρας πέθανε στην Κρήτη στην προσπάθειά του να σώσει τα εγγόνια του

Σημαντική θέση στα διεθνή του bbc έγινε η αυτοθυσία του 61χρονου με τον τίτλο «Άνδρας πέθανε στην Κρήτη στην προσπάθειά του να σώσει τα εγγόνια του».

Το μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτορείο έβαλε το θέμα τόσο στο bbc.com όσο και στο κανάλι που έχει στο youtube:

bbc bbc-youtube

Dailymail: Ήρωας Βρετανός παππούς πνίγηκε την ώρα που έσωζε τα εγγόνια του

Με τον τίτλο «Ήρωας Βρετανός παππούς, 61 χρόνων, πνίγηκε την ώρα που έσωζε τα εγγόνια του, εφτά και δέκα χρόνων, αφού τους άφησε με ασφάλεια στα βράχια» βγήκε η dailymail.co.uk

Με ειδική μνεία στον ηρωισμό του 61χρονου και το σοκ των παιδιών το μεγάλο πρακτορείο αναφέρεται στις προσπάθειες του αλλά και την τραγική του κατάληξη.

dailymail dailymail1

News-24.fr: Εργαζόμενος στη NHS της Σκωτίας πνίγηκε όταν παρασύρθηκε στη θάλασσα σώζοντας τα εγγόνια του

Και στα γαλλικά ΜΜΕ έγινε θέμα η αυτοθυσία του 61χρονου. Χαρακτηριστικό είναι το News-24.fr που ανάρτησε θέμα με τίτλο: «Εργαζόμενος στο NHS της Σκωτίας πνίγηκε όταν παρασύρθηκε στη θάλασσα σώζοντας τα εγγόνια του – Χαρακτηρίστηκε ήρωας από τον γιο του».

gallia gallia1

Το χρονικό

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost όλα συνέβησαν το απόγευμα της περασμένης Τρίτης όταν ο παππούς μαζί με τα δύο εγγόνια του πήγαν στην παραλία των Γουβών για να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα όμως παρέσυραν και τους τρεις με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν έξω.

Το περιστατικό αντιλήφθηκαν οι λουόμενοι αλλά και οι εργαζόμενοι της περιοχής που μπήκαν μέσα και έριξαν σωσίβια προκειμένου να βγάλουν τα δύο παιδιά – ηλικίας 7 και 8 χρόνων – και τον 61χρονο παππού τους.

Αρχικά βγήκαν με ασφάλεια τα δύο μικρά αγόρια ενώ στη συνέχεια εντατικοποιήθηκαν οι προσπάθειες για να σωθεί και ο παππούς.

Δυστυχώς όμως, ο άτυχος άνδρας είχε εγκλωβιστεί στα βράχια που υπάρχουν στην περιοχή αφήνοντας εκεί την τελευταία του πνοή.

«Εμείς προσπαθήσαμε να τον τραβήξουμε στην στεριά αλλά ήταν πολύ δυνατά τα ρεύματα και δεν μπορούσαμε. Με τη βοήθεια του λιμενικού σώματος, τελικά η σορός του άνδρα ανασύρθηκε και τοποθετήθηκε στο σκάφος», ανέφερε μιλώντας στο cretapost εργαζόμενος της περιοχής που έσπευσε να βοηθήσει στην επιχείρηση διάσωσης.

Οι άνδρες του λιμενικού σώματος παρέλαβαν την σορό και την μετέφεραν στο λιμανάκι της περιοχής όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα τα δύο αγοράκια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ χωρίς όμως να φέρουν κάποια εμφανή τραύματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση