HomeHL-PsilaΕξαιρετικά σπάνιο κίτρινο γατόψαρο πιάστηκε στην Ολλανδία-Που οφείλεται το χρώμα

Εξαιρετικά σπάνιο κίτρινο γατόψαρο πιάστηκε στην Ολλανδία-Που οφείλεται το χρώμα

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο γατόψαρο, είμαι ακόμα συγκλονισμένος », δήλωσε ο ψαράς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαν μια τεράστια…μπανάνα με βράγχια, με έντονο κίτρινο χρώμα  έμοιαζε το γατόψαρο που πετάχτηκε από το νερό και μπήκε στη βάρκα του Μάρτιν Γκλατς. Ο Γκλατς, επαγγελματίας ψαράς σε μια λίμνη στην Ολλανδία με τον δίδυμο αδελφό του Όλιβερ, είχε πιάσει πολλά γατόψαρα στη ζωή του – αλλά κανένα τέτοιο.

Όπως δήλωσε στην αρχή πανικοβλήθηκε: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο γατόψαρο, είμαι ακόμα συγκλονισμένος ».

Το «whopper» είναι ένα είδος γατόψαρου (Silurus glanis),  που προέρχεται από λίμνες και ποτάμια σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με το Field & Stream. Αυτά τα ψάρια είναι γνωστά για το τεράστιο μέγεθος τους. Μπορούν να αναπτυχθούν σε μήκος τουλάχιστον 2,7 μέτρα και να έχουν βάρος σχεδόν 130 κιλά, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Αλλά σπάνια η απόχρωση του θυμίζει… μπανάνα, όπως το ψάρι που έπιασε ο Γκλατς. Τα περισσότερα γατόψαρα φέρουν σκούρο πρασινωπό-μαύρο χρώμα, με κηλίδες και στίγματα, επισήμανε η NOAA.

Το κίτρινο γατόψαρο πιθανότατα έχει λευχισμό, μια σπάνια γενετική διαταραχή που προκαλεί μείωση της χρώσης στο δέρμα . (Σε αντίθεση με τον αλμπινισμό, μια παρόμοια γενετική διαταραχή, ο λευχισμός δεν επηρεάζει τα μάτια του ζώου, ανέφερε νωρίτερα η Live Science.)

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση