HomeΕΛΛΑΔΑΔημόσιες Τηλεδιαλέξεις για τις νομοθετικές αρμοδιότητες και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες

Δημόσιες Τηλεδιαλέξεις για τις νομοθετικές αρμοδιότητες και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες

Aπό το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) φιλοξενεί, μέσω του προγράμματος Erasmus+, τον Δρα Zsolt Szabó, Ανώτερο Ερευνητή στο National University of Public Service της Βουδαπέστης και Αναπληρωτή Καθηγητή στη Νομική Σχολή του Károli Gáspár University.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο για πρόγραμμα σύντομης διδασκαλίας, ο Δρ. Szabó θα δώσει δύο (2) ανοικτές τηλεδιαλέξεις.

Η πρώτη διάλεξη έχει θέμα: «The constitutional and political system of Hungary» και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, και η δεύτερη, η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021, έχει τίτλο: «Legal sources and nature of parliamentary procedure».

Και οι δύο τηλεδιαλέξεις θα αρχίσουν στις 17:30 και θα μεταδοθούν διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3j1Vv7i

Στην πρώτη τηλεδιάλεξη, ο Δρ. Szabó θα κάνει μια γενική επισκόπηση της εξέλιξης του ουγγρικού Συντάγματος τα τελευταία τριάντα χρόνια, των κύριων συνταγματικών αρχών και της δομής της Κυβέρνησης. Θα αναλύσει, επίσης, τις σχέσεις της Ουγγαρίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας είναι πλήρες μέλος από το 2004.

Στη δεύτερη διάλεξη, ο ομιλητής θα παρουσιάσει την ιστορική εξέλιξη των νομοθετικών διαδικασιών, εστιάζοντας στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Θα εξετάσει το βρετανικό, το γερμανικό και το αμερικανικό μοντέλο κοινοβουλευτικής δράσης με αναφορές στις αντίστοιχες ουγγρικές πρακτικές, ενώ θα παρουσιάσει και τις σχέσεις μεταξύ κοινοβουλίων και δικαστηρίων και τα ένδικα μέσα κατά παράβασης των διαδικαστικών κανόνων.

Ο Δρ. Zsolt Szabó είναι Ανώτερος Ερευνητής (Senior Research Fellow) στο National University of Public Service της Βουδαπέστης και Αναπληρωτής Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Károli Gáspár University.

Εργάστηκε σε υπουργεία και δομές της Ουγγρικής κυβέρνησης και του κοινοβουλίου. Η έρευνά του επικεντρώνεται στο συνταγματικό δίκαιο και ειδικότερα στο κοινοβουλευτικό δίκαιο και τις κείμενες νομοθεσίες. Είναι, επίσης, αρχισυντάκτης του επιστημονικού περιοδικού με κριτές International Journal of Parliamentary Studies.

7777777777777777777777777777

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση