HomeHL-TOPΚύκλωμα όπλων: 57χρονος επιχειρηματίας ο «εγκέφαλος» – Είχε τρία παράνομα εργαστήρια

Κύκλωμα όπλων: 57χρονος επιχειρηματίας ο «εγκέφαλος» – Είχε τρία παράνομα εργαστήρια

Σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας γνωστός 57χρονος επιχειρηματίας φαίνεται να είναι ο «εγκέφαλος» στην εγκληματική οργάνωση εμπορίας όπλων που εξάρθρωσε χθες η ΕΛ.ΑΣ. με έδρα τα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 57χρονος άνδρας διατηρεί στην περιοχή μία επιχείρηση με όπλα ωστόσο υπήρχαν στοιχεία που είχαν φτάσει στους αστυνομικούς για παράνομες αγοραπωλησίες.

Μετά από εμπεριστατωμένη και πολύμηνη έρευνα, οι αρχές διαπίστωσαν πως ο 57χρονος είχε ως «βιτρίνα» τη νόμιμη επιχείρησή του ενώ παράλληλα διατηρούσε τρία παράνομα εργαστήρια όπλων.

opla-xania-1

Την ίδια ώρα, ο 57χρονος είχε στήσει μία εγκληματική οργάνωση με αρκετά μέλη που ο κάθε ένας είχε τον ρόλο του. Ψηλά στην «ιεραρχία» φαίνεται πως ήταν ένας συνομήλικος του επιχειρηματία που είχε ρόλο υπεύθυνου.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες φαίνεται πως είχαν ρόλους είτε μεσάζοντα, είτε μεταφοράς του οπλισμού στους ενδιαφερόμενους πελάτες. Πρόκειται για τέσσερις ακόμα άνδρες ηλικίας 64, 44, 38 και 28 χρόνων καθώς και μία γυναίκα η οποία αν και συνελήφθη δεν φαίνεται να έχει κάποιο ενεργό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση.

opla-xania-2

Σε εξέλιξη οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων

Οι έρευνες ξεκίνησαν χθες το πρωί και αναμένεται να συνεχιστουν και τις επόμενες ημέρες ενώ οι περιοχές που έκαναν «φύλλο και φτερό» οι αστυνομικοί ήταν συγκεκριμένα σπίτια και επιχειρήσεις ατόμων σε Κίσαμο, Παλαιόχωρα, Κουρνά αλλά και στο κέντρο των Χανίων.

Μάλιστα, οι αρχές πραγματοποιώντας «έφοδο» στα τρία πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια όπλων βρήκαν και κατάσχεσαν: 31 πολεμικά όπλα, 34 πιστόλια και περίστροφα,  13.000 φυσίγγια, 14 κάννες κυνηγετικών όπλων, 45 κορμοί κυνηγετικών όπλων, 4 σιγαστήρες και 70 γεμιστήρες

Αξίζει να σημειωθεί πως στην επιχείρηση συμμετείχαν: το τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, το ΤΑΕ Χανίων και η ΟΠΚΕ Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση