HomeΚΡΗΤΗ«Νύχτα χωρίς Ατυχήματα»: Θετική ανταπόκριση των Ρεθυμνιωτών

«Νύχτα χωρίς Ατυχήματα»: Θετική ανταπόκριση των Ρεθυμνιωτών

Ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος της πρωτοβουλίας ήταν το ειδικό «βραχιολάκι» που φόρεσε ο «οδηγός» της παρέας αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να μην καταναλώσει αλκοόλ κατά τη διάρκεια της βραδιάς, προκειμένου να μεταφέρει τους φίλους του, με ασφάλεια, στο σπίτι τους μετά το πέρας της ψυχαγωγίας τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θετική ήταν η ανταπόκριση των νέων συμπολιτών που συμμετείχαν στη  δράση «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί», την οποία υλοποίησε ο Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με το   Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», στο πλαίσιο της  «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα», το π. Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, στο τοπικό κέντρο ψυχαγωγίας «Φράουλες».

Με στόχο την  ενημέρωση και  ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ηχηρή προτροπή:  «Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό όσο να φορέσεις ένα βραχιολάκι! Απλά κάν’ το. Η ζωή είναι ωραία, μη τη χάσεις για ένα ποτό!», στελέχη του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», της  Δ/νσης Πληροφορικής- Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και της Τεχνικής Υπηρεσίας Δ.Ρ., προσέγγισαν τους  θαμώνες της επιχείρησης,  συζήτησαν μαζί τους για τους κινδύνους οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ , τους προσέφεραν  έντυπο ενημερωτικό υλικό αλλά και τη δυνατότητα να κάνουν αλκοτέστ.

alkotest1

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι 107 νέοι συμπολίτες δέχθηκαν πρόθυμα να υποβληθούν σε αλκοτέστ στη διάρκεια της νυχτερινής τους διασκέδασης, στην εν λόγω επιχείρηση. Εξ αυτών, οι  43 εμφάνισαν μηδενικό αποτέλεσμα στο αλκοτέστ, 56 είχαν κάτω από το όριο και μόλις 8, είχαν καταναλώσει αλκοόλ άνω του επιτρεπτού για ασφαλή οδήγηση ορίου.

omadiki

Ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος της πρωτοβουλίας ήταν το ειδικό «βραχιολάκι» που φόρεσε ο «οδηγός» της παρέας αναλαμβάνοντας τη δέσμευση   να μην καταναλώσει αλκοόλ  κατά τη διάρκεια της βραδιάς, προκειμένου να μεταφέρει τους φίλους του,  με ασφάλεια,  στο σπίτι τους μετά το πέρας  της ψυχαγωγίας τους. Στο πλαίσιο λοιπόν της συγκεκριμένης δράσης 128 νέοι ανέλαβαν υπεύθυνα το ρόλο του «οδηγού» της παρέας και ανταποκρίθηκαν με συνέπεια στη δέσμευσή τους.

vrachiolaki

Η πρωτοβουλία επιστεγάστηκε με την εκατέρωθεν υπόσχεση της συνέχισης της ωφέλιμης συνεργασίας που διατηρούν ο Δήμος Ρεθύμνης με το Ι.Ο.Α.Σ «Πάνο Μυλωνάς» σε επίπεδο συστηματικής και επίμονης ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ασφαλή, υπεύθυνη, νηφάλια από αλκοόλ οδήγηση με στόχο την εξάλειψη των τροχαίων ατυχημάτων εξ αιτίας μέθης του οδηγού και  την  προστασία της ανθρώπινης  ζωής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση