HomeΕΛΛΑΔΑΔΕΗ: Συντριπτικό «ναι» από τη γενική συνέλευση στην ΑΜΚ και την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ

ΔΕΗ: Συντριπτικό «ναι» από τη γενική συνέλευση στην ΑΜΚ και την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ

Τα θέματα της γενικής συνέλευσης της εισηγμένης εγκρίθηκαν σε ποσοστό άνω του 99% των παριστάμενων μετόχων. Προχωρά η αύξηση κεφαλαίου με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης αλλά και η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκαν πριν από λίγο από τους μετόχους της ΔΕΗ η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Επιχείρησης, η πώληση του ΔΕΔΔΗΕ και η απόσχιση του κλάδου διανομής.

Η έκτακτη γενική συνέλευση είχε απαρτία με το 73,72% των μετοχών και η έγκριση όλων των θεμάτων της συνέλευσης έτυχε πάνω από το 99% των μετόχων.

Οι μέτοχοι κλήθηκαν να εξουσιοδοτήσουν το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕH να προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κατάργηση του δικαιώματος των υφιστάμενων μετόχων, την έκδοση μέχρι και 232.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με δικαίωμα ψήφου.

Οι νέες μετοχές προτείνεται να διατεθούν, μέσω δημόσιας προσφοράς, στην Ελλάδα, σε επενδυτές λιανικής και σε ειδικούς επενδυτές και στο εξωτερικό, σε ειδικούς, θεσμικούς και άλλους επιλέξιμους επενδυτές, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, με Βιβλίο Προσφορών.

Η τιμή διάθεσης των μετοχών θα έχει ως κατώτατη τιμή τα 2,48 ευρώ, με τη ΔΕH να επιδιώκει την αύξηση της συμμετοχής επενδυτών και τη ζήτηση μετοχών, ώστε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός των προσφορών και να μεγιστοποιηθεί η αξία των μετοχών που προσφέρονται.

Στην έγκριση των μετόχων τέθηκε και η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ. Αγοραστής είναι η ελληνική MSCIF DYNAMI BIDCO Μονοπρόσωπη Α.Ε, 100% θυγατρική της Spear WTE Investments S.a.r.L., μέλους της Macquarie Infrastracture and Real Assets Group (MIRA).

Στον διαγωνισμό ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής η Spear, με προσφορά 1.311.994.119 ευρώ. Το τίμημα υπόκειται σε αναπροσαρμογή, όπως αναφέρει η διοίκηση της ΔΕH.

Η υπό έγκριση συναλλαγή θα διενεργηθεί μεταξύ ΔΕH και MSCIF, που ιδρύθηκε στην Ελλάδα για τον σκοπό αυτό.

Η υπογραφή της οριστικής Σύμβασης Αγοράς Μετοχών (Share Purchase Agreement, SPA) προηγήθηκε της γενικής συνέλευσης.

Το SPA ορίζει ότι η απόσχιση του κλάδου διανομής, την οποία θα κληθούν, επίσης, να εγκρίνουν οι μέτοχοι της ΔEΗ, θα ολοκληρωθεί μετά την υπογραφή του και σε διάστημα εννέα μηνών.

Η απόσχιση, μαζί με την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και τη γενική συνέλευση συνιστούν τις τρεις αναβλητικές αιρέσεις για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση