HomeΕΛΛΑΔΑΜόσιαλος για Ντόρα Μπακογιάννη: Της εύχομαι δύναμη στον αγώνα της – Σημαντική η έγκαιρη διάγνωση

Μόσιαλος για Ντόρα Μπακογιάννη: Της εύχομαι δύναμη στον αγώνα της – Σημαντική η έγκαιρη διάγνωση

Έχει σημασία να μιλάμε ανοιχτά και να ενεργούμε προληπτικά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις ευχές του για τον αγώνα που δίνει η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου, Ηλίας Μόσιαλος. Όπως τόνισε ο καθηγητής η επιστήμη έχει κάνει άλματα και πως μεγάλη σημασία έχει η απενοχοποίηση του καρκίνου,

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως ανακοίνωσε η ίδια, πρόσφατα διαγνώστηκε, ευτυχώς εγκαίρως, με πολλαπλό μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο. Θα ηθελα να διαβιβάσω τις ειλικρινείς ευχές μου και να της ευχηθώ δύναμη και καλή έκβαση στον αγώνα της.
Θέλω με την ευκαιρία αυτή να αναφερθώ στην σημασία της παρέμβασής της, μέσω της δημοσιοποίησης του προσωπικού ζητήματος υγείας.
Η ιατρική έχει κανει μεγάλα βήματα και θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερα στον χώρο αυτό τα επόμενα χρόνια.
Έχει μεγάλη σημασία λοιπόν η απενοχοποίηση του καρκίνου, και πολλές μορφές του μπορούν ήδη να αντιμετωπιστούν με επιτυχία.
Ο καρκίνος είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας. Έχει σημασία να μιλάμε ανοιχτά και να ενεργούμε προληπτικά και έγκαιρα ως πολίτες.
Ταυτόχρονα, η χώρα μας πρέπει επιτέλους να υλοποιήσει ένα σύγχρονο πρόγραμμα πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του καρκίνου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση