HomeHL-SportsΜεγιάδο – Γκαγιέγος: Το λάτιν δίδυμο του ΟΦΗ που «δάγκωσε» τον Παναιτωλικό

Μεγιάδο – Γκαγιέγος: Το λάτιν δίδυμο του ΟΦΗ που «δάγκωσε» τον Παναιτωλικό

Φελίπε Γκαγιέγος και Μιγκέλ Μεγιάδο έκαναν φοβερό παιχνίδι στο Αγρίνιο, «δάγκωσαν» τον Παναιτωλικό και συνέθεσαν εξαιρετικό δίδυμο στη μεσαία γραμμή του ΟΦΗ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΟΦΗ χρειάστηκε να δώσει έξι παιχνίδια για να νικήσει στην εφετινή Super League Interwetten. Επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού και έφτασε τους επτά βαθμούς, με απολογισμό τέσσερις ισοπαλίες, μία ήττα και τη χθεσινή (17/10) εκτός έδρας επικράτηση σε βάρος της ομάδας του Αγρινίου.

Ήταν το πρώτο ματς στο οποίο o ΟΦΗ πραγματοποίησε τόσες τελικές. Το ποσοστό 2,2 στα xGoals (μονάδα μέτρησης των πιθανοτήτων που έχει κάθε τελική προσπάθεια για να γίνει γκολ), σύμφωνα με τα στοιχεία του wyscout είναι το καλύτερο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Η ομάδα του Ηρακλείου είχε 54,2% κατοχή μπάλας και είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση μετά από το 65,94% στο 3-3 εναντίον της ΑΕΚ, η οποία βέβαια έπαιζε με δέκα παίκτες από το 36′ εξαιτίας της αποβολής του Λιβάι Γκαρσία. Από τους κύριους λόγους που κυριάρχησαν στο Αγρίνιο οι Κρητικοί ήταν το λάτιν δίδυμο στον άξονα.

Ο Μιγκέλ Μεγιάδο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο εφετινό πρωτάθλημα (προερχόταν από τραυματισμό) και τα ‘σπασε. Ο παρτενέρ του στη μεσαία γραμμή, Φελίπε Γκαγιέγος, έκανε κι αυτός καταπληκτική δουλειά στο αμυντικό κομμάτι.

Ήταν η πρώτη φορά που έπαιξαν μαζί ο Αργεντινός και ο Χιλιανός και αμφότεροι ήταν εξαιρετικοί.Ο Γκαγιέγος έχει σχεδόν τέσσερα κοψίματα ανά παιχνίδι στην καριέρα του, αλλά εναντίον του Παναιτωλικού έκανε δέκα, με βάση το wyscout, αλλά και πέντε ανακτήσεις μπάλα, εκ των οποίων τις τέσσερις στο μισό του αντιπάλου. Οι πάσες του, επίσης, ήταν σχεδόν αλάνθαστες

Ο Μεγιάδο, από την πλευρά του, πραγματοποίησε εννέα κοψίματα, κόβοντας επιθέσεις των γηπεδούχων, ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει μέσο όρο έξι ανά παιχνίδι. Ο Αργεντινός αμυντικός χαφ μέτρησε 16 ανακτήσεις μπάλας, από τις οποίες τις τέσσερις στο αντίπαλο μισό.Όσο οι Γκαγιέγος και Μεγιάδο παραμένουν υγιείς,

ο Νίκος Νιόπλιας είναι δεδομένο ότι θα ποντάρει επάνω τους. Αμφότεροι συνθέτουν ισχυρό για τα δεδομένα του κλαμπ δίδυμο, ικανό να δίνει λύσεις στο μεσοαμυντικό κομμάτι, αλλά και επιθετικά σε μικρότερο ποσοστό.Το λάτιν δίδυμο των ανασταλτικών χαφ πλαισίωσε ο Χουάν Νέιρα, ο οποίος συνέχισε τις υψηλές πτήσεις στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ο Αργεντινός είναι ο πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ με τέσσερα γκολ, τα δύο από το σημείο του πέναλτι. Κουβάλησε και κράτησε μπάλα με την υψηλή τεχνική κατάρτιση που διαθέτει, είχε δύο μακρινές επιτυχημένες μεταβιβάσεις και επιχείρησε τέσσερα σουτ, τα δύο εκ των οποίων ήταν στον στόχο.

Ο ΟΦΗ του Αγρινίου ήταν ο πιο «γεμάτος» σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, καθώς αποθεραπεύτηκαν παίκτες και η ομάδα είχε περισσότερες και πιο ποιοτικές λύσεις. Ένα παιχνίδι στο οποίο υπενθυμίζεται ότι ο Μπαλογιάννης «βαπτίστηκε» αριστερός μπακ και τα κατάφερε καλά, κάτι που παραδέχτηκε μετά το ματς ο προπονητής του στη συνέντευξη Τύπου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση