HomeHL1-WorldΠέθανε από κορωνοϊό ο Κόλιν Πάουελ

Πέθανε από κορωνοϊό ο Κόλιν Πάουελ

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από την οικογένειά του μέσω ανάρτησης στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ, από επιπλοκές του κορωνοϊού, σύμφωνα με το δίκτυο CNN.
colin2-600x192
«Ο Κόλιν Πάουελ, ο πρώτος Αφροαμερικάνος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, του οποίου οι υπηρεσίες σε αρκετές κυβερνήσεις βοήθησαν στη διαμόρφωση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια του 20ού αιώνα και τα πρώτα χρόνια του 21ου, πέθανε από επιπλοκές από τον Covid-19» ανέφερε η οικογένειά του σε σχετική ανακοίνωση.

«Ο στρατηγός Κόλιν Λ. Πάουελ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και Πρόεδρος των Αρχών, έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί λόγω επιπλοκών από τον Covid 19», έγραψε η οικογένεια Πάουελ στο Facebook, προσθέτοντας πως «χάσαμε έναν αξιόλογο και αγαπημένο σύζυγο, πατέρα, παππού και έναν σπουδαίο Αμερικανό».

Η οικογένειά του ανέφερε μάλιστα πως ο Κόλιν Πάουελ ήταν πλήρως εμβολιασμένος.

Ο Κόλιν Πάουελ (γεννημένος Κόλιν Λούθερ Πάουελ στις 5 Απριλίου 1937) είναι Αμερικανός πολιτικός και συνταξιούχος στρατηγός τεσσάρων αστέρων του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών που διετέλεσε πρόεδρος των Αρχηγών Προσωπικού κατά τη διάρκεια του Πολέμου στον Περσικό Κόλπο .

Από το 2001 έως το 2005, υπηρέτησε υπό τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους ως τον 65ο υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, τον πρώτο Αφρικανικό Αμερικανό που κατείχε αυτήν τη θέση.

Στρατιωτική εκπαίδευση

Ο Κόλιν Πάουελ γεννήθηκε στις 5 Απριλίου 1937, στη γειτονιά Χάρλεμ του δήμου του Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Οι γονείς του είχαν καταγωγή από την Τζαμάικα.

Μεγαλωμένος στο Νότιο Μπρονξ, ο Πάουελ αποφοίτησε από το Λύκειο Μόρις το 1954.

Στη συνέχεια παρακολούθησε το City College της Νέας Υόρκης, αποφοιτώντας το 1958 με πτυχίο στη Γεωλογία.

Μετά από δύο θητείες στο Βιετνάμ, ο Πάουελ συνέχισε την εκπαίδευσή του στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον στην Ουάσινγκτον, κερδίζοντας MBA το 1971.

Πρώιμη στρατιωτική σταδιοδρομία

Κατά τη φοίτησή του στο Πανεπιστήμιο George Washington, ο Πάουελ συμμετείχε στο πρόγραμμα του Στρατιωτικού Εκπαιδευτικού Σώματος (ROTC).

Μετά την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης στο Fort Benning της Γεωργίας, ο Πάουελ υπηρέτησε στη Δυτική Γερμανία.

Στη συνέχεια υπηρέτησε ως διοικητής της 5ης Διεύθυνσης Πεζικού στο Fort Devens της Μασαχουσέτης.

Πόλεμος του Βιετνάμ

Κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο επιχειρήσεων στο Βιετνάμ, ο Πάουελ υπηρέτησε ως διοικητής τάγματος πεζικού του Νότιου Βιετνάμ από τον Δεκέμβριο του 1962 έως τον Νοέμβριο του 1963.

Χτυπήθηκε σοβαρά στο πόδι ενώ περιπολούσε σε μια περιοχή και έλαβε μια Μωβ Καρδιά (μετάλλιο).

Τον Ιούνιο του 1968, ο Ταγματάρχης Πάουελ ξεκίνησε τη δεύτερη επιχείρησή του στο Βιετνάμ.

Στις 16 Νοεμβρίου 1968, ένα ελικόπτερο που μετέφερε τον Πάουελ συνετρίβη.

Παρόλο που τραυματίστηκε ο ίδιος γύρισε για να σώσει όλους τους συντρόφους του, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή του τμήματος Στρατηγός Στρατηγού Charles M. Gettys. Για την ανδρεία του του απονεμήθηκε το Μετάλλιο του Στρατιώτη.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση