HomeHL-9Το μεταναστευτικό στο Ανατολικό Αιγαίο «παραλύει» το Λιμενικό στην Κρήτη

Το μεταναστευτικό στο Ανατολικό Αιγαίο «παραλύει» το Λιμενικό στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το σοβαρότατο πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών στο Ανατολικό Αιγαίο έχει αποδεκατίσει» ακόμα περισσότερο το Λιμενικό Σώμα στην Κρήτη τόσο σε προσωπικό όσο και σε επίπεδο πλωτών επιχειρησιακών μέσων.

Το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο στην ανατολική Κρήτη αφού υπάρχουν υπηρεσίες στις οποίες η έλλειψη προσωπικού φθάνει και στο 40%.

Παράλληλα, πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι τρία πλωτά επιχειρησιακά μέσα έχουν φύγει από την ανατολική Κρήτη για το Ανατολικό Αιγαίο, ένα ακόμα σκάφος παραμένει εκτός καθώς βρίσκεται σε διαδικασία επισκευής και είναι άγνωστο αν και αυτό επίσης θα σταλεί προς ενίσχυση στο Ανατολικό Αιγαίο.

Αίσθηση έχουν προκαλέσει και οι πληροφορίες που θέλουν, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ να επιχειρεί στο Ανατολικό Αιγαίο ακόμα και το νέο υπερσύγχρονο σκάφος του Λιμενικού, το οποίο έφθασε στην Κρήτη (έδρα Χανιά) σχετικά πρόσφατα, με υποδοχή πανηγυρική.

Η όλη κατάσταση προβληματίζει και ανησυχεί τους λιμενικούς στην Κρήτη ενώ φέρεται να ασκείται έντονη κριτική σε όσους έχουν την ευθύνη του επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κρήτης επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες τις λιμενικές υπηρεσίες της Κρήτης.

Στις επαφές και στις συναντήσεις που έγιναν σε Χανιά και Ηράκλειο συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που απασχολούν τις υπηρεσίες της Κρήτης αλλά παράλληλα υπήρξε και ενημέρωση για τις όποιες εξελίξεις σε τρέχοντα ζητήματα.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών από το ένα άκρο έως το άλλο της Κρήτης κυριάρχησε στις επαφές αυτές, ενώ φυσικά μεγάλη συζήτηση έγινε και για την αποδυνάμωση της ανατολικής Κρήτης σε πλωτά μέσα, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται σε περιπτώσεις μεταναστευτικών ροών και όχι μόνο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση