HomeΕΛΛΑΔΑΣτην Αθήνα η Μέρκελ, κλείδωσε επίσκεψη 29 Οκτωβρίου

Στην Αθήνα η Μέρκελ, κλείδωσε επίσκεψη 29 Οκτωβρίου

Τη σχετική πρόσκληση είχε απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τετ α τετ που είχε μαζί της στο περιθώριο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής στη Σλοβενία. Το Σάββατο η απερχόμενη γερμανίδα καγκελάριος συναντήθηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τις 29 Οκτωβρίου οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη της Αγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η «Καθημερινή».

Τη σχετική πρόσκληση προς την Γερμανίδα Καγκελάριο είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τετ α τετ που είχε με μαζί της στο περιθώριο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής στη Σλοβενία, σημειώνεται.

Η κυρία Μέρκελ είχε αποδεχθεί άμεσα την πρόσκληση και το μόνο που απέμενε να οριστεί ήταν η ημερομηνία της επίσκεψης, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Προ της αποχώρησής της από την Καγκελαρία, η Αγκελα Μέρκελ πραγματοποιεί περιοδείες, στο πλαίσιο των οποίων, το Σάββατο, επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη όπου συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η απερχόμενη Καγκελάριος προχώρησε μάλιστα και σε παρέμβαση για τα ελληνοτουρκικά καθώς, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ολοκλήρωση των επαφών, τόνισε ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών (διερευνητικές) για την επίλυση των διαφορών πρέπει να συνεχιστεί.

«Κάποια θέματα είναι δύσκολα και χρειάζονται χρόνο», πρόσθεσε, κάνοντας αναφορά και στο Κυπριακό.

Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου
Στο μεταξυ, συνεχίζει τον διπλωματικό μαραθώνιο η Ελλάδα με πυξίδα το Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές του ΟΗΕ για τη θωράκιση της χώρας και σε διεθνές πολιτικό – διπλωματικό επίπεδο.

Την Τρίτη στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας -Κύπρου -Αιγύπτου ενώ μια μέρα νωρίτερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων όπου θα ενημερώσει για τις προκλητικές και παράνομες τουρκικές ενέργειες τους ομολόγους του ενώ στο περιθώριο θα παραθέσει πρωινό εργασίας στη Λίβυα ομόλογό του.

Το στίγμα της χώρας μας απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις δίνει ο κ. Δένδιας για άλλη μια φορά σε συνεντεύξεις του στην Καθημερινή.

Η Ελλάδα δεν επιθυμεί να περικυκλώσει ή να αποκλείσει την Τουρκία από περιφερειακά σχήματα συνεργασίας, ανέφερε ο κ. Δένδιας αλλά έχουμε επίσης επανειλημμένως πει ότι εφόσον η Τουρκία σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, σταματήσει τις απειλές με πόλεμο και την παραβίαση βασικών διατάξεων του χάρτη του ΟΗΕ τότε η συνεργασία μαζί της θα είναι ευπρόσδεκτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση