HomeHL-Greece«Μπάλλος»: Οι μαθητές από τη Νέα Φιλαδέλφεια για την εμπειρία

«Μπάλλος»: Οι μαθητές από τη Νέα Φιλαδέλφεια για την εμπειρία

«Πολλοί έπαθαν κρίση πανικού»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» χτύπησε το σχολείο τους με αποτέλεσμα να χρειαστούν να «αποδράσουν» από το κοντέινερ που στέγαζε την τάξη τους φτιάχνοντας γέφυρα σωτηρίας με τα θρανία τους. Μαθητές μίλησαν για τα όσα έζησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Μάνος Αρίζος, Πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του σχολείου, ο οποίος χτύπησε και το χέρι του, στην προσπάθεια του να κρατήσει ανοιχτή μια πόρτα, που πίεζαν μεγάλοι όγκοι νερού, ώστε να μπορέσουν να φύγουν από το σχολείο οι συμμαθητές του, περιέγραψε στον Αντ1 όσα συνέβησαν εκείνο το πρωί.

Όπως είπε, «είμασταν πάνω στο σχολείο, αρχίσαμε να ακούμε φωνές, κατεβήκαμε κάτω και ειδαμε την στάθμη του νερού στους 40 πόντους», συμπληρώνοντας ότι «τα παιδιά στις κάτω τάξεις είχαν εγκλωβιστεί και έπρεπε να βρούμε τρόπους να βγουν».

Τόνισε ό,τι «ήταν σε ένα κοντέινερ 22 άτομα και πολλά παιδιά είχαν πανικοβληθεί λόγω του νερού και είχαν αρχίσει να παθαίνουν πανικό», με τους γονείς να επιβεβαιώνουν ότι πολλά παιδιά υπέστησαν κρίσεις πανικού.

Άλλος μαθητής είπε ότι «αυτό έχει ξαναγίνει στο σχολείο, όταν εμείς είμαστε σε πιο μικρές τάξεις. Είναι πρόβλημα κτηριακό».

Από την πλευρά της, η απερχόμενη Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τόνισε ότι «δεν υπάρχει μελέτη για να γίνει ανέγερση και αποκατάσταση των σχολικών αιθουσών. Δεν υπάρχει χώρος για να πάνε αλλού τα παιδιά να κάνουν μάθημα. Ήδη μέσα στο σχολείο υπάρχουν διάδρομοι που έχουν μεταμορφωθεί σε αίθουσες».

Όπως ειπώθηκε, τα παιδιά θα γυρίσουν για μάθημα στο κοντέινερ, με τα θρανία που έκαναν «γέφυρα» για να μην κινδυνεύσει κάποιο από τα νερά.

Κι όλα αυτά, όπως είπαν οι γονείς «σε απόσταση 50 μέτρων από το μελλοντικό στολίδι της Νέας Φιλαδέλφειας, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ».

Cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση