HomeHL-9Σεισμός – Αρκαλοχώρι: Έρχονται επιπλέον σχολικές αίθουσες – Τι ειπώθηκε σε σύσκεψη

Σεισμός – Αρκαλοχώρι: Έρχονται επιπλέον σχολικές αίθουσες – Τι ειπώθηκε σε σύσκεψη

Μέχρι τέλη του μήνα θα έρθουν 40 ακόμα αίθουσες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες προκειμένου οι μαθητές των σεισμόπληκτων περιοχών να ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματά τους.

Ήδη έχουν παραδοθεί και τοποθετηθεί συνολικά 22 σχολικές αίθουσες ενώ μέχρι τέλη του μήνα αναμένονται επιπλέον 40 αίθουσες.

Αυτό τονίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Στη σύσκεψη, που έγινε στο πρώην δημαρχείο στο Καστέλι, συμμετείχαν αναλυτικά οι: Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκάκης, στελέχη του Δήμου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Μανώλης Καρτσωνάκης και Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μανώλης Μπελαδάκης και Γιάννης Καραγιαννίδης.

Όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης: «Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί 34 οικίσκοι για προσωρινή στέγαση και 22 σχολικές αίθουσες. Θα ακολουθήσουν άλλες 15 σχολικές αίθουσες μέχρι τις 24 Οκτωβρίου και ακόμα 25 σχολικές αίθουσες μέχρι το τέλος του μήνα, καθώς και η παράδοση 90 οικίσκων έως τις αρχές Νοεμβρίου. Τα χρονοδιαγράμματα των παραδόσεων βασίζονται στους χρόνους που έχουν ήδη τεθεί στις διακηρύξεις των διαγωνισμών προμήθειάς τους από το Υπουργείο Υποδομών» και συνέχισε «με συνεννόηση, συνεργασία και ενότητα αντιμετωπίζουμε συντονισμένα -Κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση και τοπική κοινωνία- κάθε επιμέρους πρόβλημα, αναζητώντας και δίδοντας λύσεις, όπου και όπως απαιτείται. Τις προσεχείς ημέρες θα καταβληθούν εκ νέου ενισχύσεις σε όσους υπέβαλλαν αιτήσεις στην πλατφόρμα arogi.gov.gr. (πέραν των 5,5 εκατ. που ήδη δόθηκαν στους δικαιούχους τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της)».

246168623_10157935056361637_5510692956198398399_n

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Λευτέρης Αυγενάκης επισκέφτηκε το Γυμνάσιο και Λύκειο Καστελλίου, που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, αλλά και τον χώρο στο Θραψανό, όπου ήδη στήθηκαν λυόμενες σχολικές αίθουσες και λειτουργεί πλέον το σχολείο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση