HomeΚΡΗΤΗΑυτοψία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου

Αυτοψία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου

Συναντήθηκαν σήμερα με τον Δήμαρχο Αγ. Νικολάου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με παιδικές φωνές γέμισε σήμερα το Δημαρχείο Αγίου Νικολάου, κατά την διάρκεια της επίσκεψης μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου , που ήδη από τις αρχές της εβδομάδας με την συνδρομή των εκπαιδευτικών της σχολικής κοινότητας, υλοποιεί δράση με θέμα :”Κυκλοφορώ με ασφάλεια”, στην μνήμη του εκπαιδευτικού Γιώργου Λαζόπουλου.

Τους μαθητές υποδέχτηκε στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, που άκουσε με προσοχή τα αιτήματα τους αναφορικά με την βελτίωση του κυκλοφοριακού και την ασφαλή μετακίνηση στην πόλη.

dsc_0230

Οι μαθητές ζήτησαν από τον Δήμαρχο την δημιουργία ποδηλατοδρόμων, την καθημερινή παρουσία σχολικού τροχονόμου στο σχολείο τους, την διευκόλυνση των ΑΜΕΑ μέσα στην πόλη καθώς και την δημιουργία υπόγειων parkingk, με στόχο την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, ενώ οι συνοδοί εκπαιδευτικοί κ.κ. Χρονάκη Χαρά, Μαυρομάτη Πόπη, ενημέρωσαν τον Δήμαρχο ότι κατά την διάρκεια της εβδομάδας που διέρρευσε οι μαθητές όλων των τάξεων του 3ου Δημοτικού σχολείου, πραγματοποίησαν αυτοψία στους δρόμους, φωτογράφισαν σημεία όπου θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις, ενώ ήδη με την συνδρομή των εκπαιδευτικών έχει συνταχθεί έκθεση με τις αλλαγές που προτείνουν οι μαθητές να γίνουν στην πόλη, η οποία και θα παραδοθεί στην Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Ζερβός, συγχαίρονοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία  που ανέλαβαν, αφού άκουσε τα αιτήματα τους, διαβεβαίωσε ότι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι η ενθάρρυνση της ήπιας κινητικότητας μέσα από στοχευμένες δράσεις . Με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ)  που καταρτίζεται με σκοπό την κάλυψη των αναγκών για την κινητικότητα των ανθρώπων ευελπιστούμε να διασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής στις αστικές περιοχές και τα περίχωρα τους. Σ΄ οποιαδήποτε όμως αλλαγή – πρόσθεσε-ο ρόλος των παιδιών είναι καθοριστικός δεδομένου ότι επιχειρώντας να ευαισθητοποιήσουν τους μεγαλύτερους, χρησιμοποιώντας την πειθώ αλλά και την δική τους κριτική “ματιά” , καλούνται να κατακτήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση