HomeHL-TOPΚακοκαιρία «Μπάλλος»: Κατολισθήσεις και πλημμύρες στην Κρήτη

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Κατολισθήσεις και πλημμύρες στην Κρήτη

Έφτασε και στο Ηράκλειο – Έκκληση των αρχών – Εφιστούν προσοχή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο… έλεος της πρώτης κακοκαιρίας της σεζόν βρίσκεται και η Κρήτη. Η κακοκαιρία, που φέρει το όνομα «Μπάλλος» έφτασε στο νησί δημιουργώντας διάφορα προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, σε πολλές περιοχές της Κρήτη και κυρίως σε Ρέθυμνο, δήμος Φαιστού, δήμο Μινώα Πεδιάδος, δήμο Βιάννου έχουν πλημμυρίσει δρόμοι ενώ έχουν σημειωθεί και κατολισθήσεις.

Μάλιστα, αρκετά ήταν τα προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση με τα συνεργεία να βρίσκονται επί ποδός και να εργάζονται με στόχο την αποκατάστασή τους.

Πολλές κατολισθήσεις

Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυρές καταιγίδες έχουν προκαλέσει αρκετές κατολισθήσεις και μεταφορά φερτών υλικών σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Οι σημαντικότερες κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε Αρκαλοχώρι, Βιάννο Αχεντριά και Βαγιωνιά.

Μάλιστα, στο χωριό Βορίζα καταγράφηκε τεράστιο πρόβλημα στο οδικό δίκτυο καθώς πλημμύρισαν οι δρόμοι και ήταν για αρκετή ώρα αδύνατη η μετακίνηση.

Έκκληση των αρχών για προσοχή

Μέχρι το Σάββατο το πρωί θα βρίσκεται η Κρήτη στο έλεος της… κακοκαιρίας με τις αρμόδιες αρχές να εφιστούν την προσοχή στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

«Ήδη έχουμε κάποια προβλήματα όχι όμως κάτι το πολύ σοβαρό. Πρόκειται κυρίως για φερτά υλικά στο οδικό δίκτυο καθώς και πλημμύρες», τόνισε μιλώντας στο cretapost, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίς, Γιάννης Λεονταράκης προσθέτοντας πως «το μήνυμα που πρέπει να τονιστεί είναι πως όλοι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Η βροχή έφερε…. τροχαία

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε στους δρόμους του Ηρακλείου από τη δυνατή νεροποντή που ευτυχώς δεν διήρκησε πολύ όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost.

Στην Εθνική οδό στο ύψος από Παπαναστασίου μέχρι Γιόφυρο δημιουργήθηκε ουρά χιλιομέτρων έπειτα από τροχαίο στο οποίο ενεπλάκησαν περιπολικό και αγροτικό αυτοκίνητο.

Ευτυχώς από την σύγκρουση δεν τραυματίστηκε κανείς.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του ΒΟΑΚ για την καταγραφή των ζημιών αλλά και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Πλημμύρισε η  παλιά πόλη Ρεθύμνου

Μικρής διάρκειας προβλήματα με την ηλεκτροδότηση προέκυψαν λόγω της κακοκαιρίας στο Ρέθυμνο με αποτέλεσμα αρκετοί κάτοικοι περιοχών να παραμείνουν χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του goodnet.gr, η διακοπή προέκυψε λόγω της κακοκαιρίας που οδήγησε σε διακοπή στον υποσταθμό του Άδελε ενώ πλέον , η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα του Ρεθύμνου. Κατά τόπους παραμένουν ζητήματα, τα οποία και θα πρέπει να δηλώνονται από τους κατοίκους είτε στην ιστοσελίδα της ΔΕΔΔΗΕ είτε τηλεφωνικά στο 11500.

Στο μεταξύ , σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν αναφερθεί άλλα ζητήματα στο Νομό, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, ωστόσο οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κυρίως σε ότι αφορά τις μετακινήσεις αλλά και τις επόμενες ώρες αφού η συσσώρευση υδάτων είναι αυξημένη. Επιπλέον προσοχή χρειάζεται και στους δρόμους στο κέντρο της πόλης, όπου λόγω της κακοκαιρίας έχει δημιουργηθεί έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση