HomeΕΛΛΑΔΑΚακοκαιρία «Μπάλλος»: Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική

385 κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική στην Αττική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενημέρωση για την κακοκαιρία «Μπάλλος» πραγματοποίησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος προειδοποίησε για ένα πολύ δύσκολο διήμερο που είναι μπροστά μας.

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει ολόκληρη τη χώρα, δημιουργώντας δεκάδες προβλήματα, ενώ στο «κόκκινο» είναι η κίνηση στους δρόμους.

«Έχουμε προλάβει ήδη πολλά περιστατικά, αλλά έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο μήνα. Κανένας εφησυχασμός ούτε από την πολιτεία, ούτε από τους πολίτες» είπε ο υπουργός ξεκινώντας την ενημέρωση.

Όπως τόνισε, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, των ΕΚΑΒ και της τοπικής αυτοδιοίκησης δρουν συντονισμένα και από κοινού οι δυνάμεις παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται με βασικό στόχο την προστασία της ζωής των πολιτών, των υποδομών της χώρας και βεβαίως των περιουσιών των πολιτών.

Συνολικά λειτουργούν σε όλη τη χώρα 9 κέντρα αντιμετώπισης καιρικών φαινομένων.

385 κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική στην Αττική

Για την Αττική, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως το κέντρο επιχειρήσεων έχει δεχτεί 385 κλήσεις σε περισσότερες από 20 διαφορετικές περιοχές, 340 για αντλήσεις υδάτων ή για απεγκλωβισμούς ανθρώπων από αυτοκίνητα ή άλλα σημεία. «Ευτυχώς όλες έχουν εξελιχθεί αισίως» είπε.

Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής βρίσκονται σε γενική επιφυλακή όσο εξελίσσεται η κακοκαιρία.

Ο υπουργός εξήγησε πως μεγάλα προβλήματα από συσσώρευση υδάτων παρατηρούνται στην Ελευσίνα, στην οδό Πειραιώς και στη Χαμοστέρνα, στην παλιά παραλιακή Ποσειδώνος, στα Γλυκά Νερά και στον Φάρο Ψυχικού.

«Ας αποφύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση όσο διαρκούν τα καιρικά φαινόμενα» συνέστησε για μια ακόμη φορά ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Η κατάσταση στην Εύβοια και την Κέρκυρα

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Εύβοια, τόνισε πως 50 οχήματα της πυροσβεστικής βοηθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η περιοχή.

Στην Κέρκυρα, όπου παρατηρήθηκαν επίσης σοβαρά προβλήματα, υπερχείλισε το ρέμα στην περιοχή Μωραΐτικα και οι δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος και εκεί βρίσκονται σε επιφυλακή. «Έχει επιστρατευθεί ελικόπτερο των Ειδικών Δυνάμεων για την διάσωση πολίτη από ταράτσα» είπε ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Μεταξύ άλλων, στην Κέρκυρα επιχειρεί ερπυστριοφόρο όχημα του πυροσβεστικού και έχει ειδοποιηθεί και το λιμενικό για έλεγχο στην παραλιακή ζώνη στο σημείο όπου παρατηρείται το πρόβλημα.

«Ανάλογα με τις ανάγκες σε κάθε περιοχή έχουν ήδη γίνει προληπτικές μεταφορές κατοίκων σε ασφαλής χώρους» εξήγησε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας. Ο κ. Στυλιανίδης επανέλαβε πως υπήρχαν σπίτια μέσα σε ρέματα και επειδή υπήρχε κίνδυνος οι κάτοικοι να αντιμετωπίσουν προβλήματα, μετατοπίστηκαν σε ξενοδοχεία και άλλους ασφαλής χώρους.

«Θα συνεχίσουμε τις δράσεις αυτές όπου απαιτείται σε όλη τη χώρα, ανάλογα με την πορεία των φαινομένων, με έμφαση στις περιοχές που επλήγησαν το καλοκαίρι από τις πυρκαγιές» πρόσθεσε.

Δείτε την ενημέρωση Στυλιανίδη

Ο υπουργός έδωσε τα τελευταία νέα για την κακοκαιρία «Μπάλλος», που έχει πλήξει την δυτική Ελλάδα και εδώ και ώρες προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην Αττική.

Στους δρόμους της Αττικής επικρατεί κομφούζιο με τους οδηγούς να παραμένουν για ώρα μέσα στα οχήματά τους. Αρκετοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει με αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστοι.

Την ίδια ώρα, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της Λεωφόρου Κηφισίας, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού από την κακοκαιρία «Μπάλλος». Ειδικότερα, έκλεισε το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από το ύψος του Φάρου Ψυχικού.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση