HomeCity GuideΗράκλειο: «Μάγεψε» η μουσική συνάντηση με «άρωμα» Ελλάδας και Αμερικής

Ηράκλειο: «Μάγεψε» η μουσική συνάντηση με «άρωμα» Ελλάδας και Αμερικής

Η Μικτή Χορωδία της Π.Ε. Ηρακλείου τραγουδησε με τη Χορωδία Voices Harmony Peace Choir

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Πλημμύρισε» με μελωδίες και συναισθήματα η αίθουσα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, όπου συναντήθηκαν η Μικτή Χορωδία της Π.Ε. Ηρακλείου και η Χορωδία Voices Harmony Peace Choir.

Η μουσική συνάντηση των δύο χορωδιών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Οκτωβρίου στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού», με το «ζεστό» χειροκρότημα του κοινού να επιβραβεύει την προσπάθεια και των δύο χορωδιών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου και η Χορωδία Voices Harmony Peace Choir, από το Maine της Αμερικής, υπό τη διεύθυνση της Camille Curtis Saucier.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και a capella κομμάτια της Αμερικής.
Στο πιάνο συνόδευσε τις χορωδίες η Έλενα Περισυνάκη.

20211012_195602
Οι μαέστροι των χορωδιών τόνισαν το πόσο σημαντικό είναι οι άνθρωποι να τραγουδάνε σε μία χορωδία, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Στο κλείσιμο της βραδιάς, η μαέστρος της Μικτής χορωδίας Π.Ε Ηρακλείου κ. Λένα Χατζηγεωργίου ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης για τη διαρκή στήριξη στη χορωδία και απήγγειλε τους στίχους του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου: «…εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ’ τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».

dsc_0208a

Διαφήμιση
Διαφήμιση