HomeHL-9Σεισμός: «Απόμαχοι» της ζωής στο Κλειστό του Αρκαλοχωρίου- Εικόνες που «πονούν»

Σεισμός: «Απόμαχοι» της ζωής στο Κλειστό του Αρκαλοχωρίου- Εικόνες που «πονούν»

«Ιδιαίτερες» περιπτώσεις σεισμόπληκτων που χρήζουν άλλης αντιμετώπισης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έμελλε στα γεράματα τους να ζήσουν έναν από τους πιο ισχυρούς και καταστροφικούς σεισμούς στην Κρήτη και τώρα μετά το πρώτο σοκ της σεισμικής δόνησης καλούνται να ζήσουν σε συνθήκες αλλιώτικες από αυτές που γνώριζαν και ενώ αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο λόγος για δύο ηλικιωμένες γυναίκες τις οποίες «εντόπισε» ο φακός του cretapost, στο κλειστό μπάσκετ του Αρκαλοχωρίου με τις ιστορίες τους να προκαλούν αφενός συγκίνηση αφετέρου να απαιτούν εγρήγορση και αντανακλαστικά για τόσο «ιδιαίτερες» περιπτώσεις σεισμόπληκτων.

geroi-seismos-4

 «Παρέα» με τη μηχανή οξυγόνου στο Κλειστό Αρκαλοχωρίου

Η 90χρονη κ. Καδιανή βρίσκεται τις περισσότερες ώρες, λόγω της ανημπόριας της, σε ένα κρεβάτι του κλειστού εδώ και 2,5 εβδομάδες. Κατάφερε να σωθεί από τον σεισμό, έχει όμως σοβαρά θέματα με τους πνεύμονες της και υποστηρίζεται μηχανικά με οξυγόνο το οποίο βρίσκεται δίπλα της μέσα στον ιδιωτικό της χώρο.

geroi-seismos-5

Δυστυχώς παρά την ηλικία της και παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που έχει, δεν υπάρχει κάποιος να τη φροντίζει. Μάλιστα όπως αναφέρει στο cretapost, ακόμη και στο μηχάνημα χρειάζεται να βάζει μόνη της νερό. Μετά τον σεισμό την πήγαν εκεί όπου και παραμένει χωρίς την απαιτούμενη βοήθεια.

oxygono-mhxanhma

Η προσωπική ιστορία της μάλιστα συγκινεί καθώς η ζωή τα έφερε έτσι ώστε δεν μπόρεσε να κάνει παιδιά. Έκανε δύο προσπάθειες να τεκνοποιήσει ωστόσο δεν τα κατάφερε και σήμερα είναι μόνη της στον κόσμο.

geroi-seismos-3

Η κ. Στέλλα

Aντίστοιχη η περίπτωση της κ. Στέλλας που είδε κι εκείνη το σπίτι της να καταστρέφεται ολοσχερώς από τον σεισμό.
Φιλοξενείται επίσης στο κλειστό του Αρκαλοχωρίου χωρίς την νοσοκομειακή φροντίδα που χρειάζεται ένας άνθρωπος της ηλικίας της.

geroi-seismos

Η ίδια έχει περάσει αρκετά βάσανα χάνοντας το ένα της παιδί ενώ το δεύτερο αναγκάστηκε να την πάει στο συγκεκριμένο χώρο μιας και δεν υπήρχε άλλη επιλογή.

Η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να μείνει άστεγη σε αυτή την ηλικία που θα περίμενε κανείς οι μέρες της να κυλούν πιο ήρεμα μέσα στην ασφάλεια του σπιτιού της το οποίο «κατάπιε» η ορμή του Εγκέλαδου.

70 άτομα στο κλειστό μπάσκετ του Αρκαλοχωρίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή 70 είναι συνολικά τα άτομα που φιλοξενούνται στο κλειστό μπάσκετ του Αρκαλοχωρίου. Πρόκειται για εμβολιασμένους πολίτες οι οποίοι έχουν μείνει άστεγοι εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο χώρος του κλειστού έχει εκ νέου διαμορφωθεί καθώς – όπως έχει γράψει το cretapost – έχουν τοποθετηθεί μικροί οικίσκοι και κουρτίνες ώστε να υπάρχει μία ιδιωτικότητα στους ανθρώπους που διαμένουν προσωρινά στον χώρο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση