HomeHL-9Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο – Τι αναφέρουν οι γιατροί

Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο – Τι αναφέρουν οι γιατροί

Ράκος η γιαγιά της που την μεγαλώνει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φρίκη και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση του βιασμού κοριτσιού μόλις 8 ετών, όπως επιβεβαιώνουν οι γιατροί που το εξέτασαν.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, μετά από προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα. Μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν γνωρίζουν το πρόσωπο που βίασε το παιδί, καθώς δεν κατονομάζεται στη σχετική καταγγελία.

Η γιαγιά του παιδιού, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή κλαίει και προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί. Η ηλικιωμένη, όπως ακούγεται, γυναίκα μεγαλώνει ουσιαστικά το κοριτσάκι, του οποίου η επιμέλεια αφαιρέθηκε προσωρινά από τη μητέρα του.

Η γιαγιά περιγράφει ένα μάλλον ασταθές οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει η 8χρονη και τα άλλα τέσσερα ετεροθαλή αδέρφια της. Η μητέρα του 8χρονου κοριτσιού έχει ακόμα τρία παιδιά, ένα 13 ετών, ένα 12 ετών και ένα πέντε μηνών.

Η καταγγελία που έριξε φως

Σημειώνεται ότι ο φάκελος της τραγικής υπόθεσης άνοιξε με γραπτή καταγγελία που έφτασε στην Εισαγγελία, από άτομο που περιέγραφε ότι το 8χρονο παιδί κακοποιείται σεξουαλικά

Στην καταγγελία ωστόσο δεν αναφερόταν κανένα όνομα. Ο Εισαγγελέας έλαβε σοβαρά υπόψη του την αναφορά και διέταξε στις 11 Οκτωβρίου προκαταρκτική έρευνα.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν αμέσως στο σχολείο του παιδιού, το παρέλαβαν και το μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου εξετάστηκε από γιατρό και παιδοψυχολόγο.

Μετά τις εξετάσεις, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε σε ίδρυμα, όπου το προσέχει εξειδικευμένο προσωπικό.

Επιβεβαιώνουν το έγκλημα οι γιατροί

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», που έφερε στο φως την υπόθεση, η 8χρονη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ρόδου, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση έχει διαπιστωθεί βιασμός παρά φύση.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος σημειώνει ότι «υπάρχουν ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης, όμως η υπόθεση είναι ακόμη υπό διερεύνηση».

Γιαγιά 8χρονης: Δεν μου είχε πει τίποτα

Η γιαγιά του κοριτσιού συντετριμμένη μίλησε στην στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star.

«Πώς έγινε, ποιος ήταν δεν ξέρω», είπε κλαίγοντας, ενώ στη συνέχεια αναφέρει πως το παιδί δεν είχε κάνει ποτέ αναφορά για κάτι περίεργο και πως φαινόταν καθ’ όλα φυσιολογικό.

Το οικογενειακό περιβάλλον

Αποκάλυψε, δε, ότι η κόρη της και μητέρα του παιδιού, από την οποία αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια της οκτάχρονης, έχει ακόμα τρία παιδιά από διαφορετικούς πατεράδες, τα οποία – με εισαγγελική εντολή- επίσης απομακρύνθηκαν από τη μητέρα, η οποία προσήχθη στις Αρχές.

Τα άλλα τρία παιδιά επίσης εξετάστηκαν από γιατρό και ευτυχώς δεν εντοπίστηκαν και σε αυτά ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο μπαμπάς της μικρής, όπως επεσήμανε, είναι ναυτικός στα καράβια και η μητέρα τού έχει ζητήσει διαζύγιο. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η κόρη της έχει σχέση με κάποιον άλλον άνδρα και πως εκείνη φρόντιζε όλα τα παιδιά της.

Σημειώνεται ότι το παιδί νοσηλεύεται υπό την εποπτεία κοινωνικής λειτουργού και παιδιάτρου στο νοσοκομείο του νησιού, μετά από την καταγγελία πολίτη.

Τού παρέχεται πλήρης ψυχολογική υποστήριξη, ενώ έχει απαγορευτεί η επαφή με οποιοδήποτε συγγενικό μέλος. Ήδη δε το κοριτσάκι έχει δώσει την πρώτη της μαρτυρία στις αρχές.

Ποιους καλεί για κατάθεση η Αστυνομία
Οι αρχές έχουν διατάξει κατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό.

Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, βρίσκονται ήδη πρόσωπα με τα οποία το οκτάχρονο κορίτσι φέρεται να είχε επαφές, ενώ αναμένεται να κληθούν να δώσουν καταθέσεις η οικογένεια και συγγενικά του πρόσωπα.

Συγγενής του 8χρονου κοριτσιού δήλωσε στον ΑΝΤ1 «εμένα δεν με έχουν καλέσει ακόμα για ανάκριση. Δεν ξέρω ακόμα που έχουν πάει τα παιδιά, ενώ χθες ήρθαν και πήραν οι αστυνομικοί τη μητέρα τους».

Και πρόσθεσε ότι «ο πατέρας του κοριτσιού είναι ναυτικός και λείπει μήνες. Ήταν σε διάσταση με τη μητέρα, η οποία με τον τωρινό της σύντροφο είχαν κάνει ένα μωρό, το τέταρτο παιδί της οικογένειας».

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση