HomeHL1-CultureΠρώτο βραβείο σε ελληνική ταινία στο Φεστιβάλ του Ρέικιαβικ

Πρώτο βραβείο σε ελληνική ταινία στο Φεστιβάλ του Ρέικιαβικ

Η «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» απέσπασε το Golden Puffin

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ζακλίν Λέντζου, «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις», που έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βερολίνου και συνεχίζει με επιτυχία την πορεία της στα Φεστιβάλ του κόσμου απέσπασε το πρώτο βραβείο, Golden Puffin, στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρέικιαβικ.

Η επιτροπή, με Πρόεδρο τη διάσημη Δανέζα ηθοποιό Τρίνε Ντρίχολμ αιτιολόγησε την επιλογή της: «Το Golden Puffin απονέμεται στην ταινία “Σελήνη, 66 Ερωτήσεις” της Ζακλίν Λέντζου, μια ταινία που φτιάχνει ένα πολυεπίπεδο και γοητευτικό μωσαϊκό αγάπης και συμφιλίωσης, μυστικών και επώδυνων αληθειών, οικογενειακών δεσμών και κερδισμένων με αγώνα ελευθεριών. Μια ταινία που δεν φοβάται να πάρει ρίσκα, διακριτική και συναισθηματική μαζί, σκηνοθετημένη με διακριτό όραμα και με ερμηνείες ειλικρινείς, θαρραλέες και συγκινητικές».

Η υπόθεση του έργου πραγματεύεται την ιστορία ενηλικίωσης ενός παιδιού κι ενός γονιού. Με άλλα λόγια, είναι η ιστορία ενηλικίωσης μιας σχέσης. Μια ταινία για την αγάπη, την κίνηση, τη ροή και την έλλειψη αυτών.

Έπειτα από χρόνια αποξένωσης, η Άρτεμις αναγκάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα για να φροντίσει τον άρρωστο πατέρα της. Αντιμέτωπη με έναν, κατά βάση,  άγνωστο σε αυτήν άνθρωπο και μια πρωτόγνωρη και δύσκολη συνθήκη, θα προσπαθήσει να ανταπεξέλθει όσο καλύτερα μπορεί. Όταν, τυχαία, ανακαλύψει το καλά κρυμμένο μυστικό του πατέρα της, όλα όσα θέλησε ποτέ να ρωτήσει θ’ απαντηθούν μεμιάς. Τα κομμάτια του πάζλ της σχέσης τους θα μπουν στη θέση τους κι εκείνη θα μπορέσει να τον γνωρίσει και να τον αγαπήσει αληθινά, για πρώτη φορά.

Όσο ποιητικό άλλο τόσο επώδυνα αληθινό, τρυφερό και βαθιά προσωπικό το «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» είναι μια ταινία για τον φόβο της οικειότητας, τον πόνο του τραύματος και τη βαθιά ανάσα της συγχώρεσης. Αλλά, ίσως πάνω και από αυτά, είναι μια ταινία για το πώς η αλήθεια, όσο γλυκόπικρη κι αν είναι, είναι ο μόνος δρόμος που μας πάει μπροστά. Όπως ακριβώς και η αγάπη. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Σοφία Κόκκαλη, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Νικήτας Τσακίρογλου, Μαρία Ζορμπά.
naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση