HomeHL-CultureΚίλιαν Μέρφι: Μετά τους Peaky Blinders θα γίνει ο «πατέρας της ατομικής βόμβας»

Κίλιαν Μέρφι: Μετά τους Peaky Blinders θα γίνει ο «πατέρας της ατομικής βόμβας»

Στη νέα ταινία θα υποδυθεί τον Οπενχάιμερ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά τις φήμες του περασμένου μήνα που συνέδεαν τον Ιρλανδό ηθοποιό, Κίλιαν Μέρφι (Cillian Murphy) με την επόμενη ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν για τον πατέρα της ατομικής βόμβας, Ρόμπερτ Τζ. Οπενχάιμερ, τώρα επιβεβαιώθηκε ότι επιλέχθηκε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Σύμφωνα με το Deadline, o Κίλιαν Μέρφι θα υποδυθεί τον Οπενχάιμερ, τον διάσημο θεωρητικό φυσικό που έπαιξε κεντρικό ρόλο στη δημιουργία της ατομικής βόμβας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ταινία θα βασιστεί στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer» που γράφτηκε από τον Κάι Μπερντ και τον αείμνηστο Μάρτιν Τζ. Σέργουιντ. Παραγωγοί της ταινίας θα είναι οι Έμμα Τόμας και Τσαρλς Ρόβεν, διευθυντής φωτογραφίας ο Χόιτε φον Χόιτεμα, υπεύθυνη μοντάζ η Τζένιφερ Λέιμ και συνθέτης ο Λούντβιχ Γκόρανσον.

Η ταινία θα είναι το πρώτο πρότζεκτ του Κρίστοφερ Νόλαν μετά από 200 χρόνια εκτός Warner Bros., καθώς μετακινήθηκε στη Universal Pictures.

Ο Βρετανός σκηνοθέτης έχει συνεργαστεί με τον Κίλιαν Μέρφι, τον Τόμι Σέλμπι του «Peaky Blinders», σε τέσσερις ταινίες στα δύο φιλμ Μπάτμαν «Ο Σκοτεινός Ιππότης», στο «Inception» και στο «Δουνκέρκη» ιστορία που επίσης εκτυλίσσεται την περίοδο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, που χάρισε στον Νόλαν υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας.

Ποιος ήταν ο Ρόμπερτ Τζ. Οπενχάιμερ

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο του 1904 όπου και μεγάλωσε, από Εβραίους γονείς. Σπούδασε στα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και Κέμπριτζ. Έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. Ασχολήθηκε με την κβαντική φυσική των υποατομικών σωματιδίων και τις πυρηνικές αντιδράσεις. Εκτός από τη φυσική, τον γοήτευε η φιλοσοφία και η γαλλική φιλολογία, ενώ έμαθε λατινικά, αρχαία ελληνικά και σανσκριτικά.

Έγινε γνωστός για τον ρόλο του ως διευθυντής του Σχεδίου Μανχάτταν, την προσπάθεια της κατασκευής του πρώτου πυρηνικού όπλου, στο μυστικό εργαστήριο στο Λος Άλαμος στην πολιτεία του Νέου Μεξικού. Ως «πατέρας της ατομικής βόμβας», που είχε ισχύ 18.000 τόνων ΤΝΤ, υποστήριξε τη χρήση της, που κατέστρεψε τις ιαπωνικές πόλεις της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι στις 6 και 9 Αυγούστου 1945, στην τελική φάση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Άλλες εργασίες του είχαν σχέση με τη θεωρητική αστρονομία, την κβαντική θεωρία πεδίου και τη φασματοσκοπία. Πεθανε στις 18 Φεβρουαρίου του 1967 από καρκίνο του λάρυγγα.

Peaky Blinders: Ο 6ος και τελευταίος κύκλος και το φινάλε του Τόμας Σέλμπι

Οι θρυλικοί «Peaky Blinders» και ο γοητευτικός «κακός» Τόμας Σέλμπι επιστρέφουν με την 6η και τελευταία, όπως όλα δείχουν, σεζόν. Ο νέος κύκλος της σειράς έχει γνωρίσει μεγάλη καθυστέρηση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει βάλει στον πάγο πολλά κινηματογραφικά και τηλεοπτικά σχέδια. Ο σκηνοθέτης Άντονι Μπερν είχε αναφέρει ότι ο τίτλος του πρώτου επεισοδίου της έκτης σεζόν θα είναι «Μαύρη Μέρα» και επίσης στο καστ προστέθηκε ο ηθοποιός Στίβεν Γκράχαμ.

Η δημοφιλής σειρά Peaky Blinders με κεντρικό ήρωα τον γνωστό ηθοποιό Κίλιαν Μέρφι (Cillian Murphy) διηγείται την ιστορία μιας συμμορίας με οικογενειακούς δεσμούς, η οποία κυριαρχεί στους δρόμους του Μπέρμιγχαμ τα χρόνια μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση