HomeCity GuideΣυναυλία για 4 χέρια με έργα Κουρτάγκ και Ραχμάνινοφ στο Πολιτιστικό Κέντρο

Συναυλία για 4 χέρια με έργα Κουρτάγκ και Ραχμάνινοφ στο Πολιτιστικό Κέντρο

Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Άρια Οικονομίδου και η Ντόρα Μανιτάκη παρουσιάζουν πιανιστικά έργα για  2 και 4 χέρια των Γκιόργκι Κουρτάγκ (György Kurtág) και Σεργκέι Ραχμάνινοφ (Sergei Rachmaninov), την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ στην αίθουσα συναυλιών του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Πρόκειται για συνάντηση δύο εποχών, του Μπαρόκ και του 20ου αιώνα, μέσα από μικρά αυτοτελή κομμάτια θρησκευτικού, παιδαγωγικού, φολκλορικού και ρομαντικού χαρακτήρα, που δημιουργούν μια ιδιαίτερη ισορροπία ανάμεσα στο παλιό και το καινούριο, συνυπάρχοντας αρμονικά και διαχρονικά. Επιλογές από τις μινιατούρες Παιχνίδια (ουγγρικά Játékok) του Κουρτάγκ (Ούγγρος συνθέτης του 20ου αιώνα), των οποίων κεντρική ιδέα και έμπνευση ήταν τα μικρά παιδιά, όταν αυτά βλέπουν και προσεγγίζουν το πιάνο ακόμα ως παιχνίδι,  όταν πειραματίζονται πάνω σε αυτό χτυπώντας το, χαϊδεύοντάς το, δημιουργώντας τυχαία διάφωνους και αρμονικούς ήχους! Σε εναλλαγή με τα Παιχνίδια, θα ακουστούν επιλογές από τις μεταγραφές για 4 χέρια του συνθέτη πάνω σε Χορικά (choral) του Μπαχ. Ακολουθεί η Σουίτα του Κουρτάγκ και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τα έξι Κομμάτια Αρ. 11 του Ραχμάνινοφ.

poster-krites

Συντελεστές:

Ντόρα Μανιτάκη, Αριάδνη Οικονομίδου | πιάνο

Πρόγραμμα

György Kurtág | Επιλογές από τα κομμάτια Játékok (Παιχνίδια) για πιάνο 2 ή 4 χέρια

György Kurtág | Επιλογές από τις μεταγραφές πάνω σε έργα του J.S. Bach για 4 χέρια

György Kurtág | Suite (για 4χέρια)

Sergei Rachmaninov | Six Morceaux op.11 για 4 χέρια

manitaki oikonomidou

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 8 και 5 € (γενική είσοδος) ξεκίνησε και γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:

  • Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00)
  • Το viva.gr, από εδώ: https://bit.ly/3BJdbw8
  • Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου λειτουργεί ως μεικτός χώρος εκδηλώσεων, με πληρότητα 50%, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για την είσοδο του κοινού στο χώρο απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή νόσησης, ή αρνητικού αποτελέσματος Rapid Test που έχει διενεργηθεί εντός 48 ωρών πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Διαφήμιση
Διαφήμιση