HomePost It«Αποζημιώσεις για κινητά περιουσιακά στοιχεία που καταστράφηκαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου»

«Αποζημιώσεις για κινητά περιουσιακά στοιχεία που καταστράφηκαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου»

Ερώτηση Κεγκέρογλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά αποζημιώσεις για κινητά περιουσιακά στοιχεία που καταστράφηκαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Ο σεισμός των 6 ρίχτερ της 27ης Σεπτεμβρίου που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας καθώς και γειτονικών Δήμων, σε συνέχεια της επαναλαμβανόμενης έντονης σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφεται τον τελευταίο καιρό, είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε οικίες, επιχειρήσεις και κινητά περιουσιακά στοιχεία.

Χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα έχουν περιέλθει σε απόγνωση και εύλογα ζητούν από την πολιτεία συγκεκριμένα μέτρα στήριξης τόσο για την ακίνητη περιουσία και την οικοσκευή τους όσο και για κινητά περιουσιακά στοιχεία.

Συγκεκριμένα πολλά κτίρια καταπλάκωσαν και κατέστρεψαν ολοσχερώς αυτοκίνητα,τρακτέρ και taxi, ενώ οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν ιδιωτική ασφάλεια για φθορές από φυσικές καταστροφές.

Επειδή τα κινητά περιουσιακά στοιχεία που καταστράφηκαν είναι απολύτως χρήσιμα για τη συνέχιση της δραστηριότητας των πληγέντων

Επειδή από τα μέχρι τώρα ισχύοντα δεν προβλέπεται αποζημίωση για κινητά περιουσιακά στοιχεία

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

-Τι συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα αναλάβετε προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες για τα κινητά περιουσιακά στοιχεία που καταστράφηκαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου;
-Εξετάζετε την δυνατότητα άτοκης χρηματοδότησης των πληγέντων για την αγορά ή την επισκευή κινητών περιουσιακών στοιχείων, όπως αυτοκίνητα, τρακτέρ και taxi;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση