HomeΚΟΣΜΟΣΤέλος από την Παρασκευή η Alitalia: Τι ισχύει για όσους είχαν αγοράσει εισιτήριο

Τέλος από την Παρασκευή η Alitalia: Τι ισχύει για όσους είχαν αγοράσει εισιτήριο

Από τις 15 Οκτωβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σταματά να υφίσταται από τις 15 Οκτωβρίου η Alitalia καθώς θα «απογειωθεί» η νέα κρατική αεροπορική εταιρεία Ita (Italia Trasporto Aereo SpA). Όπως ανακοινώθηκε επισήμως στην Ιταλία, μετά τη διαδικασία πώλησης του πτητικού έργου της αεροπορικής εταιρείας “Alitalia – Società Aerea Italiana Spa” στη δημόσια εταιρεία Italia Trasporto Aereo SpA, το Ιταλικό Δημόσιο εξουσιοδότησε την Alitalia να σταματήσει τις πωλήσεις εισιτηρίων.

Η διακοπή των πτητικών δραστηριοτήτων ξεκινά επισήμως από την Παρασκευή όπως προαναφέραμε, ημέρα που αποτελεί την αρχική ημερομηνία των νέων πτήσεων του νέου φορέα.

Τι ισχύει για όσους είχαν κλείσει εισιτήριο

Σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, οι κάτοχοι εισιτηρίων Alitalia (055) των οποίων η πτήση είναι προγραμματισμένη:

μετά τις 24 Αυγούστου 2021
με ημερομηνία ταξιδιού από 15 Οκτωβρίου 2021
από/προς οποιονδήποτε προορισμό/προέλευση παγκοσμίως

και έχει ακυρωθεί, υπάρχουν οι εξής εναλλακτικές δυνατότητες:

αλλαγή κράτησης (επανακράτηση ή τροποποίηση του δρομολογίου για να φτάσετε στον αρχικό προορισμό ή να επιστρέψετε στο σημείο προέλευσης του ταξιδιού), χωρίς ενοποίηση ναύλου, σε πτήση που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο επιβάτης, έως τις 14 Οκτωβρίου 2021( τελική ημερομηνία επιστροφής) ·
αλλαγή προορισμού με πιθανή ενσωμάτωση ναύλου, για να ταξιδέψετε έως τις 14 Οκτωβρίου 2021 (τελική ημερομηνία επιστροφής). Δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων για διαφορές στον ναύλο.

Η αλλαγή προορισμού θα είναι δυνατή μόνο για εισιτήρια στην Ιταλία, για προορισμούς που βρίσκονται στην Ιταλία και για εισιτήρια που είναι διεθνή, για προορισμούς που είναι διεθνείς.

Η διαδικασία αλλαγής πτήσης και επιστροφής χρημάτων

Για να προσαρμόσουν ή να αλλάξουν την κράτηση, οι επιβάτες μπορούν να καλούν τους τοπικούς αριθμούς που διατίθενται στον ιστότοπο της Alitalia (www.alitalia.com) ή εναλλακτικά να επικοινωνήσουν με το ταξιδιωτικό γραφείο που εξέδωσε το εισιτήριο .

Εάν δεν μπορούν ή δεν ενδιαφέρονται για αλλαγή εισιτηρίων, οι επιβάτες μπορούν να ζητήσουν την πλήρη επιστροφή χρημάτων, χωρίς πρόστιμο, στην τιμή στην οποία αγοράστηκε το εισιτήριο ή στην υπολειπόμενη αξία του εισιτηρίου για το ταξίδι που δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.

Ημερησία

Διαφήμιση
Διαφήμιση