HomeHL-9Σεισμός Σητεία: Έλεγχοι στα δημόσια κτίρια

Σεισμός Σητεία: Έλεγχοι στα δημόσια κτίρια

Στη Σητεία ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας - Video -

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη Σητεία βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά το σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε την περιοχή, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς.

Στόχος είναι να γίνουν οι απαραίτητες αυτοψίες από κλιμάκια μηχανικών στα δημόσια κτίρια προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ζημιές και να αποκατασταθούν άμεσα.

«Βρισκόμαστε εδώ για να ελέγξουμε σχολεία και δημόσια κτίρια και να διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό. Έχει γίνει πολύ σπουδαία δουλειά από τα κλιμάκια και της υπηρεσίες του Δήμου», δήλωσε χαρακτιριστικά ο κ. Τουρνάς κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σητείας παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σητείας Γεώργιος Ζερβάκης αναφέρθηκε στους επιτόπιους ελέγχους που ήδη έχουν προχωρήσει τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου και έκανε μία πρώτη εκτίμηση των ζημιών που έχουν καταγραφεί στην περιοχή.

«Στόχος μας είναι να γίνει ενδελεχής έλεγχος στα κτίρια. Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει ελέγχους σε σχολεία που έχουν μία παλαιότητα, στα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουμε εντοπίσει ζημιές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζερβάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση