HomePost ItΣτο Εργατικό Κέντρο ο Σ. Βαρδάκης

Στο Εργατικό Κέντρο ο Σ. Βαρδάκης

Επί τάπητος… η ακρίβεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη και μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, και το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης το Προεδρείο εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την ολοένα αύξηση αγαθών πρώτης ανάγκης με την ακρίβεια να καλπάζει και ήδη να έχει φτάσει και σε ποσοστά του 100% σε ορισμένες περιπτώσεις.

Το πετρέλαιο ,η βενζίνη, το μεταφορικό ισοδύναμο, οι λογαριασμοί ΔΕΗ και Νερού, το αλεύρι ,η ξυλεία ,το αλουμίνιο είναι μερικές περιπτώσεις όπου έχουμε έκρηξη αυξήσεων με αποτέλεσμα  να μειώνεται ολοένα η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων.

Το Ε.Κ.Η το επόμενο διάστημα είναι διατεθειμένο να φτάσει ακόμα και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της οποίας οι παρεμβάσεις της είναι ανύπαρκτες και αν γίνονται αυτές ευνοούν συγκεκριμένα μονοπώλια .

Απεναντίας σε περιπτώσεις που αφορούν εργαζόμενους και Επιχειρήσεις που τηρούν τις Σ ΣΕ δεν βλέπουμε παρεμβάσεις για υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ όπως η τοπική ΣΣΕ των Ξενοδοχοϋπαλλήλων όπου θα μπορούσε να ρυθμίσει υγιείς κανόνες ανταγωνισμού και όχι εργασιακή εκμετάλλευση.

Ο κ. Βαρδάκης ενημέρωσε την Διοίκηση του ΕΚΗ ότι στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου έχει ήδη καταθέσει ερωτήσεις προς τον αρμόδιο Υπουργείο για την πλήρη ένταξη του Μεταφορικού Ισοδύναμου στην Κρήτη, ώστε να περιλαμβάνονται σε αυτό, τα καύσιμα και το επιβατικό ισοδύναμο. Αναφέρθηκε στην επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε για την υποχρεωτικότητα της ΣΣΕ των Ξενοδοχοϋπαλλήλων και την ανάγκη διεκδίκησης της επεκτασιμότητας των ΣΣΕ για τους υπόλοιπους κλάδους. Ο Βουλευτής  μίλησε για τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης, που προσπαθεί με ψίχουλα να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας, καθώς δεν μπορεί να αποτελέσει λύση το ποσό των 18ΕΥΡΩ σε έναν λογαριασμό ενέργειας, που έχει αυξηθεί 100%.  Τέλος  δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης σε οποιαδήποτε προσπάθεια θα προχωρήσει το ΕΚΗ για το κύμα ακρίβειας που αναμένεται να πλήξει την κοινωνία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση