HomeHL-TOPΆκης Τσελέντης: Προβληματισμός για τους μικρούς μετασεισμούς – Δεν υπήρξε τσουνάμι

Άκης Τσελέντης: Προβληματισμός για τους μικρούς μετασεισμούς – Δεν υπήρξε τσουνάμι

Τι αναφέρει ο γνωστός σεισμολόγος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονος είναι ο προβληματισμός για τους μικρούς μετασεισμούς που σημειώνονται στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ζάκρου μετά τον μεγάλο σεισμό έντασης 6,3 Ρίχτερ.

Σε ανάρτησή του ο γνωστός σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης, αναφέρει πως μετά από τέτοιου μεγέθους σεισμούς ακολουθεί μία πλούσια μετασεισμική ακολουθία η οποία και αναμένεται «γιατί ο μέχρι τώρα καταγεγραμμένος αριθμός μετασεισμών δεν είναι ο αναμενόμενος».

Παράλληλα, τόνισε κατηγορηματικά πως δεν υπήρξε κανένα τσουνάμι αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Παπαδόπουλου.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσελέντης, επανέλαβε τα όσα είχε αναφέρει στο cretapost ότι ο σεισμός στη Ζάκρο δεν έχει καμία σύνδεση με το Αρκαλοχώρι.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή του:

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 12:24 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Σφοδρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 6.3 στην κλίμακα Richter.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 23 χλμ. Α της πόλης της Ζάκρου.

Λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό και την τεκτονική της περιοχής κατά «πολύ μεγάλη πιθανότητα» ήταν ο κύριος σεισμός. Παρακολουθούμε την μετασεισμική ακολουθία η οποία ελπίζουμε να μας δώσει τα απαιτούμενα μεγέθη.

Επειδή ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι δημιουργήθηκε τσουνάμι και προκάλεσε πάλι πανικό στον κόσμο ως διευθυντής του εθνικού κέντρου τσουνάμι τον διαψεύδω. Κάθε φορά που γίνεται σεισμός πάνω από έξι στη θάλασσα το έθνικό κέντρο ειδοποίησης τσουνάμι στο Γεωδυναμικό εκδίδει προειδοποιητική ανακοίνωση και αυτό το γνωρίζει ο κύριος αυτός αλλά για το 1 λεπτό δημοσιότητας. Δεν σεβόμαστε την αγωνία του κόσμου.

Ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με το σεισμό του Αρκαλοχωρίου είχε μικρό εστιακό βάθος 8 km και θα ακολουθήσει μια πλούσια μετασεισμική ακολουθία που αναμένουμε  γιατί ο μέχρι τώρα καταγεγραμμένος αριθμός μετασεισμών δεν είναι ο αναμενόμενος.

Έγινε πολύ αισθητός στην Κρήτη και μάλιστα με μεγάλη διάρκεια Για παράδειγμα στην Ζάκρο είχαμε διάρκεια ενάμιση λεπτό στην καταγραφή και στο Ηράκλειο 2,4 λεπτά (Πραγματική διάρκεια γύρω στα 40 με 50 δευτερόλεπτα που καταλάβατε εσείς) αυτό εξηγείται γιατί σε μακρινούς ρηχούς την σεισμούς επικρατούν τα επιφανειακά κύματα τα οποία έχουν μεγάλα πλάτη και μεγάλη περίοδο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση