HomeHL-TOPΣεισμός: Σε εφαρμογή το σχέδιο «Εγκέλαδος» – Τι προβλέπει

Σεισμός: Σε εφαρμογή το σχέδιο «Εγκέλαδος» – Τι προβλέπει

Σε επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εφαρμογή τέθηκε το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «Εγκέλαδος» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη.

Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν ενεργοποιηθεί άμεσα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού, ενώ η 3η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, το ίδιο και όλες οι δυνάμεις της Περιφέρειας.

Από την Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιούνται περιπολίες από επίγεια και εναέρια μέσα για την επιτήρηση στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Κρήτης, ενώ σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στην παραλιακή ζώνη για την πιθανότητα εκδήλωσης τσουνάμι.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από τις αρμόδιες Αρχές, αναφέρονται μόνο μικρές κατολισθήσεις σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου της Σητείας, ενώ έχει καταρρεύσει μέρος της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο χωριό Ξερόκαμπος, χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.
245155250_3126357900982489_4225838939202811655_n

Οδηγίες προστασίας από σεισμούς https://www.civilprotection.gr/el/seismoi

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός μεγέθους 6.3 βαθμών της κλίμακας Richter σημειώθηκε σήμερα 12 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12.24 νότια της Ζάκρου.

untitled-1

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Ηράκλειο με τον κόσμο να βγαίνει έντρομος στον δρόμο.

seismos-kosmos

seismos-kosmos-hrakleio

seismos-kosmos-hr

Λίγο αργότερα από την ισχυρή δόνηση ακολούθησε μετασεισμός 4 Ρίχτερ με επίκεντρο πιο κοντά στη Ζάκρο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση