HomeHL-TOPΜικρό τσουνάμι στη Νότια Κρήτη

Μικρό τσουνάμι στη Νότια Κρήτη

«Απομακρυνθείτε από τις ακτές» αναφέρει στην προειδοποίησή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος- Σε εφαρμογή το σχέδιο «Εγκέλαδος»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την εκδήλωση μικρού τσουνάμι στη Νότια Κρήτη μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη, ενημέρωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου.

seismos-kriti

Όπως φαίνεται και στην ιστοσελίδα του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC) η προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,3 Ρίχτερ είναι ενεργή.

seismos-kriti-tsounami-custom

«Απομακρυνθείτε από τις ακτές» αναφέρει στην προειδοποίησή του ο επιστήμονας.

Μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Παπαδόπουλος, τόνισε ότι η εστία του νέου αυτού σεισμού είναι στη θάλασσα και όχι στην ξηρά όπως στο Αρκαλοχώρι.

«Είναι ευεργετικό γιατί η εστία του σεισμού είναι στη θάλασσα και μακριά από τις κατοικημένες περιοχές, αλλά δεν έχει καμιά σχέση με το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι παρατηρείται διέγερση στο κεντρικό κυρίως τμήμα του ελληνικού τόξου που καταλαμβάνει η Κρήτη.

Σε εφαρμογή το σχέδιο «Εγκέλαδος»

Την ίδια ώρα, με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και από την πρώτη στιγμή:

«Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν ενεργοποιηθεί άμεσα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού, ενώ η 3η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, το ίδιο και όλες οι δυνάμεις της Περιφέρειας.

Από την Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιούνται περιπολίες από επίγεια και εναέρια μέσα για την επιτήρηση στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Κρήτης, ενώ σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στην παραλιακή ζώνη για την πιθανότητα εκδήλωσης τσουνάμι»

 

untitled-1-7

Με πληροφορίες από skai.griefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση