HomeHL-9«Καμπάνες» για την απουσία πιστοποιητικών εμβολιασμού

«Καμπάνες» για την απουσία πιστοποιητικών εμβολιασμού

Σε επιχειρηματίες και πελάτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

2.437 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Βεβαιώθηκαν πρόστιμα για μη χρήση μάσκας αλλά και σε επιχειρηματίες που επέτρεψαν την είσοδο τους στο κατάστημα τους χωρίς οι πελάτες να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή δεν είχαν αναρτήσει τις σχετικές πινακίδες σχετικά με τον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων μέσα σε αυτές.

Συγκεκριμένα στο Ηράκλειο επιχειρηματίας καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη ενώ αναστέλλεται για 7 ημέρες η λειτουργία της επιχείρησης του καθώς εντοπίστηκαν δύο πελάτες στον εσωτερικό χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς να φέρουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή rapid test. Ο επιχειρηματίας καλείται να πληρώσει πρόστιμο 2.000 ευρώ ενώ πρόστιμα βεβαιώθηκαν και στους  δύο πελάτες .

Στο Ηράκλειο επιβλήθηκαν συνολικά 7 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας.

Στα Χανιά βεβαιώθηκε 2.οοο ευρώ πρόστιμο και 7ημερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης, σε ιδιοκτήτη καφετέριας για πελάτη που βρισκόταν μέσα σε αυτή χωρίς πιστοποιητικό πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή βεβαίωση rapid test ενώ πρόστιμο θα πληρώσει και ο πελάτης.

Επίσης πρόστιμο επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη καταστήματος που δεν είχε αναρτήσει ταμπέλα με τον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών ενώ δύο πρόστιμα για μάσκα επιβλήθηκαν σε πελάτη χρυσοχοείου και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο Ρέθυμνο βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις σε υπαλλήλους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη χρήση μάσκας.

Στο Λασίθι ένα πρόστιμο για μη χρήση μάσκας σε πελάτη πρακτορείου ΟΠΑΠ

Διαφήμιση
Διαφήμιση