HomeHL1-CultureΗ Μικτή Χορωδία της Π. Ε Ηρακλείου συναντά την χορωδία Voices in Harmony Peace Choir από την Αμερική

Η Μικτή Χορωδία της Π. Ε Ηρακλείου συναντά την χορωδία Voices in Harmony Peace Choir από την Αμερική

Σήμερα στις 19.30 η συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιείται μια συναυλία, κατά την οποία η Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου συναντά την χορωδία Voices in Harmony, Peace Choir από την Αμερική σε μία μουσική συνεύρεση με άρωμα Αμερικής και Ελλάδας. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Οκτώβρη 2021 και ώρα 7:30 στην αίθουσα “ Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού ” στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Τις χορωδίες διευθύνουν οι Λένα Χατζηγεωργίου και Camille Curtis Saucier.

Στο πιάνο συνοδεύει η Έλενα Περισυνάκη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διατεθούν από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας), από την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου έως την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021. Ώρες 9.00 – 14.00.

afisa-synantisi-chorodion

Η Χορωδία Voices In Harmony Choirs, (VIH), ιδρύθηκε το 2001 και προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής Southern Maine πολυηλικιακές και πολυπολιτισμικές εμπειρίες τραγουδιού. Οι κοινοτικές χορωδίες για ηλικίες 5 έως 100 εξυμνούν την ανθρωπιά και τη χαρά της μουσικής ερμηνεύοντας μεγάλου εύρους έργα της παγκόσμιας μουσικής, τζαζ, γκόσπελ και σύγχρονης μουσικής. Πάνω από όλα όμως, η Voices in Harmony δημιουργεί ένα πνεύμα ειρήνης και κατανόησης μέσα από την απλή πράξη του τραγουδιού. Η χορωδία έχει ταξιδέψει εκτός των άλλων στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, στον Καναδά, την Ουάσιγκτον, την Γκάνα στην Αφρική, Ιταλία, Ιρλανδία και Βαυαρία. Με φιλικές συναυλίες σε διάφορα μέρη, ερμηνευτές της VIH κατορθώνουν μέσα από τη μουσική να δημιουργήσουν φιλίες σε όλο τον κόσμο. Η VIH λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Camille Curtis Saucier.

Η Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ιδρύθηκε το 2007 από τον Νομαρχιακό Οργανισμό Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου (Ν.Ο.Π.Ε.Η.) υπό την διεύθυνση της κα Εύας Θανάση και με καλλιτεχνικό Διευθυντή τον κ. Παναγιώτη Φουρναράκη. Στόχος της η καλλιέργεια και η προβολή της μουσικής στο Ηράκλειο και εν γένει στην Κρήτη.

Μετά την υλοποίηση του σχεδίου «Καλλικράτης», η χορωδία λειτουργεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες στην Κρήτη και την Ελλάδα, με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Έχει συμπράξει με την ορχήστρα της ΝΟΠΕΗ, την Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης στο έργο Canto General (υπο την διεύθυνση του μαέστρου Λουκά Καρυτινού) και με τον Χρήστο Λεοντή στη «Καντάτα Ελευθερίας».

Από το 2015 συνεργάζεται συστηματικά σε συναυλίες με τον μουσικοσυνθέτη και τραγουδοποιό Στέφανο Κορκολή. Το 2017 η χορωδία, αντιπροσωπεύοντας την Κρήτη, ένωσε τη φωνή της με άλλους 1000 χορωδούς από όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην ιστορική παράσταση «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη.

Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει τραγούδια από την Αναγέννηση έως και σήμερα.

Από τον Οκτώβριο του 2010 την διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας έχει η μαέστρος Λένα Χατζηγεωργίου. Στο πιάνο συνοδεύει η Έλενα Περισυνάκη.

Λόγω των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας επιτρέπεται η είσοδος σε όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση