HomeHL-9Από σήμερα οι αιτήσεις για τη στέγαση των σεισμόπληκτων στους οικίσκους

Από σήμερα οι αιτήσεις για τη στέγαση των σεισμόπληκτων στους οικίσκους

Οι προϋποθέσεις και τα "αγκάθια"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκινάει σήμερα η υποβολή αιτήσεων από τους σεισμόπληκτους που επιθυμούν να στεγαστούν στους προκατασκευασμένους οικίσκους, οι πρώτοι από τους οποίους έχουν ήδη εγκατασταθεί στο Αρκαλοχώρι και στη Βόνη. Η πρώτη φάση υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και ώρα 14.30.

Προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης αποτελεί ο αιτών/ουσα:  1) να είναι ιδιοκτήτης/τρια σε πληγείσα κατοικία που έχει κριθεί ακατάλληλη από τις αρμόδιες αρχές ή η πληγείσα κατοικία να του έχει παραχωρηθεί νόμιμα, β) να είναι η κύρια κατοικία του/της, γ) να μην έχει εναλλακτική λύση διαμονής.

oikiskoi3

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στα τρία δημοτικά καταστήματα Αρκαλοχωρίου, Θραψανού και Καστελλίου, τις 08.00 το πρωί μέχρι τις 14.30 και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν μαζί με την αίτηση το Δελτίο Ταχείας Αυτοψίας κτιρίου (κίτρινο χρώμα) καθώς και Δελτίο Ταυτότητας Αιτούντος ή άλλο έγγραφο ταυτοποίησης.

oikiskoi5

aithseis

Σε εξέλιξη οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων όπου βρίσκονται οι οικίσκοι

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ένα άλλο ζήτημα που προκύπτει με τους οικίσκους αφορά στον εξοπλισμό τους! Οι οικίσκοι δεν είναι εξοπλισμένοι με οικοσκευές γεγονός που «τρενάρει» την εγκατάσταση των σεισμόπληκτων μέσα σε αυτούς.

Οι σχετικές εργασίες διαμόρφωσης των χώρων όπου βρίσκονται οι οικίσκοι αναμένεται να ολοκληρωθούν τελικά στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ώστε αρχές ή στα μέσα της επόμενης να μπορέσουν να φιλοξενήσουν τους ανθρώπους που επλήγησαν από τον σεισμό.

Aξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το Υπουργείο είχε πει ότι οι οικίσκοι θα έφταναν στο Αρκαλοχώρι πλήρως εξοπλισμένοι, με τη Δημοτική αρχή να βρίσκεται σε έναν «αγώνα δρόμου» για να αποσταλεί από το κεντρικό κράτος, ότι είναι απαραίτητο ώστε να είναι λειτουργικοί οι οικίσκοι.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση