HomeΚΡΗΤΗ“Αγρο – Οικολογική Διαχείριση Αμπελώνων: Πρακτικές, Δράσεις και Στρατηγικές”

“Αγρο – Οικολογική Διαχείριση Αμπελώνων: Πρακτικές, Δράσεις και Στρατηγικές”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Aύριο 12 Οκτωβρίου 2021, στο Συνεδριακό χώρο του ΜΑΙΧ, ξεκινάει τις εργασίες της, η 3η κατά σειρά αλλά 1η με φυσική παρουσία, συνάντηση των εταίρων του έργου «ECOVINEGOALS/ecovinegoals.adrioninterreg.eu», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ (πρόγραμμα INTERREG VB Adriatic-Ionian ADRION) και εθνικούς πόρους.

Το έργο που συνενώνει 10 εταίρους από 6 διαφορετικές χώρες της Αδριατικής και του Ιονίου προσεγγίζει σημαντικές προκλήσεις της εντατικής αμπελουργίας και στοχεύει στην ενθάρρυνση και την υποστήριξη της αγροοικολογικής μετάβασης στην αμπελουργία. Επικεφαλής της εταιρικής ομάδας είναι ο Οργανισμός Ανάπτυξης της Ανατολικής Βενετίας (LAG EASTERN VENICE), ενώ συμμετέχουν ως εταίροι από την Ιταλία, η Επαρχία του Τρέντο, από την Σλοβενία, το Επιμελητήριο Γεωργίας και Δασοκομίας και το Κέντρο Ερευνών της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, από την Κροατία, ο Οργανισμός Αγροτικής Ανάπτυξης της Istria Ltd. Pazin και η Ένωση για την Απασχόληση, από τη Σερβία, το Επιχειρηματικό Κέντρο Ανάπτυξης Kragujevac, από το Μαυροβούνιο, το Ίδρυμα Νεοφυών Επιχειρήσεων Bar και ο Δήμος Bar και από την Ελλάδα, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

H Συνάντηση θα δώσει την ευκαιρία στους εταίρους να γνωριστούν, να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τις έως τώρα δράσεις του έργου αλλά και να προγραμματίσουν τις μελλοντικές δράσεις.

Το έργο ECOVINEGOALS υποστηρίζει τη μετάβαση από την εντατική στην αγροοικολογική αμπελοκαλλιέργεια που είναι βιώσιμη, παραγωγική και κερδοφόρα, συμβάλλει στην προστασία της βιοποικιλότητας και της ποιότητας του περιβάλλοντος και ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων σε συμμετοχικές διαδικασίες τοπικής διακυβέρνησης.

Για την Ελλάδα, έχουν ήδη επιλεχθεί ως περιοχές μελέτης οι δήμοι Αρχανών Αστερουσίων – Ηράκλειο και Πλατανιά στα Χανιά για τους οποίους έχουν προγραμματιστεί μια σειρά δράσεων. Στο πλαίσιο των ενεργειών της Συνάντησης θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε αμπελώνες και οινοποιεία των παραπάνω περιοχών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση